ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.1/7/12

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ

Το ΧΩΝΙ 1-7-2012

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (εις την νιοστή)

Σήμερα  με τις ευλογίες της Εκκλησίας και την παρουσία της νέας πολιτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Το  μεν τελετουργικό της εκδήλωσης, ήταν άψογο ως συνήθως, το δε ουσιαστικό της διαδικασίας αποφοίτησης  των νέων Αξιωματικών δυστυχώς για πολλοστή φορά χαρακτηρίστηκε από «τη γνωστή οργανωτική υστέρηση της καθημερινότητας του Α.Π.Σ.».

Σύμφωνα με αυτό, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι νέοι Ανθυποπυραγοί έλαβαν το πτυχίο τους,  χωρίς να γνωρίζουν σε ποια Πυροσβεστική Υπηρεσία θα τοποθετηθούν για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, μιας και το Συμβούλιο Μεταθέσεων ακόμα …συνεδριάζει (;).

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Με τα μισά εναέρια μέσα στη μάχη με τη φωτιά

«Από το 2008, κανένας διαγωνισμός για ελαστικά δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα οι διοικητές σε όλη την Ελλάδα να αναγκάζονται να ζητιανεύουν για να βρουν λάστιχα από φιλανθρωπίες των συμπολιτών μας», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης. Τα πιο πολλά ελαστικά άλλαζαν μέσω χορηγιών ενώ τον περασμένο χειμώνα ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής διοργάνωσε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής όπου οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας έπαιζαν κλασική μουσική για να προσελκύσει χορηγούς.

Οπως λένε μάχιμοι πυροσβέστες, φέτος όλα τα κονδύλια της Πυροσβεστικής είναι μειωμένα κατά 15%. Ποσοστό που έρχεται να προστεθεί στο -30% του 2011 και συνολικά σε σύγκρισή με το 2010 η μείωση αγγίζει το 45%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά. Το υπουργείο για να καλύψει το κενό των 4.000 οργανικών θέσεων μετέτρεψε παλιούς εποχικούς πυροσβέστες σε συμβασιούχους 5 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μισθό 700 ευρώ, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, κάποιοι προσελήφθησαν ακόμη και σε ηλικία 58 ετών, ενώ δεν μπορούν να δουλέψουν όπως οι μόνιμοι αφού έχουν πλαφόν στα ωράρια, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

«Επί δεκατέσσερις παραμονές καλοκαιριών επισημαίνουμε διαρκώς προβλήματα του μηχανισμού πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Μετά από τόσους θανάτους πολιτών και πυροσβεστών και καταστροφές, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη βλέπει την αλήθεια και να μη σκύβει πάνω στα προβλήματα. Φέτος κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι αδιάβαστος…», επισημαίνει ο κ. Σταμούλης.

διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κάθε πράγμα στον καιρό του και το εκλογικό… τον Αύγουστο

Σχεδόν δύο μήνες μετά  τις εκλογές της  6ης Μαΐου, το εκλογικό φιλοδώρημα  (των 90 και κάτι ψιλά) δεν έχει  ακόμα να φανεί στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, που ως γνωστόν  δίκην «ψωριάρη»  είναι το μόνο από τους ένστολους που εξαιρέθηκε  από τη χορήγηση του.
Προφανώς η πυροσβεστική ηγεσία, θεώρησε ήσσονος σημασίας για το πυροσβεστικό προσωπικό, την  διαδικασία  διεκπεραίωσης και χορήγησης του εκλογικού.