Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

8/11/11

ΩΡΑΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...

Αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν λεχθεί και γραφθεί πολλά. Από την πλευρά του επαγγελματκού πυροσβεστικού προσωπικού, έχουν τύχει της πλήρης και ουσιαστικής συμπαράστασης, τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας, όσο και στο μείζον για τους ίδιους θέμα της εργασιακής τους απασχόλησης.
Στο πλαίσιο, αυτό πολλές φορές παραβλέφθηκαν ή και υποβαθμίστηκαν ενέργειες ή και θέσεις που γεννούσαν ζητήματα αντιπαράθεσης.
Στα ίδιο πλαίσιο, συμπεριλαμβάνεται και η ανοχή του τρέχοντος διαγωνισμού, παρόλο που στην ουσία διεμβολίζει την φυσιογνωμία της ίδιας της δομής του Π.Σ. δημιουργεί σημαντικά ζητήματα σε θέματα εργασιακών και ασφαλιστικών ζητημάτων του υπάρχοντος προσωπικού του Π.Σ.
Αλλά είπαμε στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης πολλά χωράνε.
Το παρακάτω κείμενο όμως που αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε σε ιστολόγια συμβασιούχων δε νομίζουμε ότι προσφέρει στην προαναφερόμενη κατεύθυνση:

{Σ.Δ: Εμείς ως ΔΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ - ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήραμε Δασικό Επίδομα το οποίο βέβαια ΔΕΝ ΗΤΑΝ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι θεσμοθετημένο όπως πολύ σωστά είχε αναφέρει και ο Υφυπουργός Προ. Πο. κ. Οθωνας προ μηνών σε σχετική ερώτηση που του έγινε και όπως γνωρίζουμε άλλωστε ΟΛΟΙ μας.
Δεν λέμε να μην πάρουν οι συνάδελφοι μόνιμοι ένα τέτοιο "Επίδομα" (όσοι συμμετέχουν σε δασικά συμβάντα) αλλά ερωτώ, δεν θα έπρεπε τόσα χρόνια να το παίρναμε και εμείς που στελεχώνουμε ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ τα ΔΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ;;;;
Όπως και να έχει "ΔΑΣΙΚΟ" ΤΕΛΟΣ !!! }





Στο παραπάνω προβοκατόρικο κείμενο, που θυμιατίζεται εν αρχή η πολιτκή εργοδοσία του ΥΠΡΟΠΟ, σκοπίμως δείνεται εσφαλμένη ερμηνεία στον χαρακτήρα του δασικού. Το οποίο και δε δίνεται για την συμμετοχή στηην δασική πυροπροστασία, αλλά για την εκβιαζόμενη και απλήρωτη υπερεργασία των επαγγελματιών πυροσβεστών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Γιατί δυστυχώς αυτοί δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις που μετρούν και το τελευταίο λεπτό εργασίας, γιατί με μιά απλή διαταγή επιφυλακής δουλεύουν όσες ώρες παράπανω διαταχθούν και όσες νύχτες και αργίες κληθούν, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν και μάλιστα να σέρνουν στα δικαστήρια και τους Διοικητές τους, γιατί δούλεψαν 5 λεπτά περισσότερο.


ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ?