Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

13/1/11

ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ


Στην δύσκολη εποχή του μνημονίου και των επαχθών επιταγών των δανειστών της μικρής μας χώρας, αναζητούμε στιβαρές σκέψεις από το θησαυροφυλάκιο των μεγάλων πνευματικών παρακαταθηκών της Ορθοδοξίας μας.

Λίγες μέρες μετά, την Πρωτοχρονιά επίκαιρο είναι να εντρυφήσουμε στα λόγια του Μεγ.Βασιλείου (ΙΔ΄ Ψαλμ. και περί τοκιζόντων, 2 ΕΠΕ 5, 78-80).

«Να μη δεχτείς ποτέ δανειστή, που σε πολιορκεί.

Διαβάστε περισσότερα

Νέος αρχηγός στο Λιμενικό

Κωνσταντίνος Σούλης ορίστηκε νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με απόφαση που έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά το υπουργικό Συμβούλιο.

διαβάστε περισσότερα

ΣTO ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ


Μεγάλη γκάφα προετοίμαζαν στην Κυβέρνηση, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και ο διευθυντής Διοικητικού, με αφορμή την επιλογή νέου αρχηγού για το Λ.Σ. Αυτή είναι η έντονη υποψία που κυριαρχεί εδώ και λίγη ώρα στο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς στην άλλη πλευρά του νομίσματος υπάρχει το ενδεχόμενο της ανεπάρκειας των ίδιων αξιωματικών.

διαβάστε περισσότερα

Η Νόμιμη Αδιαφάνεια

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης, ακόμα και της αδικίας προς τις κοινωνικές τάξεις οι οποίες πλήρωναν και πληρώνουν τα λάθη των Κυβερνήσεων αυτής της χώρας, σε αυτούς τους καιρούς όπου οι πολιτικοί προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εναντίον τους χρησιμοποιώντας ως «σημαία» τους όρους «νομιμότητα και διαφάνεια», έρχεται από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ένα χαρτί που ουσιαστικά και ανατρέπει την όποια νομιμότητα και διαφάνεια, αλλά και εκθέτει την παρούσα κυβέρνηση η οποία λογικά είναι ενημερωμένη για την κίνηση αυτή δια του αρμόδιου Υπουργείου.
Και για να γίνω πιο σαφής.

Διαβάστε περισσότερα