ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.23/3/12

Σημαντική απώλεια για το Πυροσβεστικό Σώμα


Απεβίωσε στις 21 Μαρτίου ο Επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Ποτουρίδης.
Ο κ. Αρχηγός αποτέλεσε ένα από τα ικανότερα στελέχη του Π.Σ. με σημαντικότατη προσφορά στο πυροσβεστικό γίγνεσθαι. Άνθρωπος με ιδιαίτερα ψυχικά χαρίσματα, και ήθος, παρέμεινε και μετά την αποστρατεία του, υπόδειγμα ηγέτη, παρακολουθώντας τα πυροσβεστικά πράγματα και παρεμβαίνοντας με ουσιαστικές και τεκμηριωμένες δημόσιες τοποθετήσεις του, όποτε το Π.Σ.βρισκόταν στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων.

Δοαβάστε περισσότερα

Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πρόβλημα πολιτικό και όχι αστυνομικό

Του Τάσου Μαυρόπουλου
(πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.), μέλος του τμήματος Σ.Α. του ΣΥΝ)

Η κυβέρνηση, με αφορμή το χρέος, συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με ιδιαίτερη ένταση νομοθετώντας τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Επιβάλλει την εργοδοτική ασυδοσία, τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου και συγχρόνως παραδίδει απροστάτευτο για εκμετάλλευση τον όποιο εργαζόμενο έχει απομείνει. Το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος που υπήρχε καταλύεται. Τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, έγιναν εμπορεύματα και ο πολίτης καταναλωτής, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Η εργασία δεν είναι δικαίωμα και όποιος την έχει πρέπει να απολογείται, να δέχεται την ύβρη, να τιμωρείται με μείωση μισθού, εφεδρεία και απόλυση. Ο συνταξιούχος είναι υπόλογος για τη σύνταξη που παίρνει και του τη μειώνουν δραστικά γιατί θεωρείται βαρίδι για το κράτος. Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, οι ουρές των συσσιτίων αυξάνονται χωρίς να μπορούν να καλύψουν το σύνολο των πεινασμένων, τα χαρτόκουτα των αστέγων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για όσους έχουν ακόμη ασφάλιση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και για τους ανασφάλιστους είναι άπιαστο όνειρο και η περίθαλψή τους στηρίζεται στην αλληλεγγύη οργανώσεων και πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα