Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/5/11

«Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με συζύγους πυροσβεστικούς υπαλλήλους.»

Στην υπό κατάθεση σχετική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στον Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, και συγκεκριμένα στο κεφ. 321. προβλέπεται ότι :
«Κατά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ αποσπώνται, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, κατά σειρά
προτεραιότητας:
α) …
β) Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων (παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 2946/2001)»

Δηλ. με την παραπάνω διατύπωση διαχωρίζονται οι ένστολοι δίνοντας μόνο τη δυνατότητα λήψης απόσπασης στους εκπαιδευτικούς που είναι παντρεμένοι με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και όχι των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε τη συνέχεια

Στην πυρά του Μνημονίου οι μισθοί και το ηθικό των πυροσβεστών


«Οι πυροσβέστες δέχθηκαν το 2011 ελέω Μνημονίου ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στο εισόδημά τους. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την αντιπυρική περίοδο, καθώς υπάρχουν λόγω των σημαντικών περικοπών σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των οχημάτων και στον προστατευτικό εξοπλισμό», λέει στον «Ε.Τ.» ο ταμίας της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Σταμούλης. Και συνεχίζει: «Η ψυχολογία των πυροσβεστών βρίσκεται στο ναδίρ, καθώς δεν έχουν δοθεί τα έξοδα μετάθεσης και τα εκτός έδρας». Πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζουν και οι 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να βρεθούν ύστερα από πολλά χρόνια υπηρεσίας στο δρόμο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εξαγγείλει ότι με προκήρυξη που θα γίνει τον Μάιο θα προσληφθούν οι 3.400 από αυτούς, αφήνοντας όμως «επί ξύλου κρεμάμενους» 2.100 εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα