Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/12/08

Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΩΤΙΑ

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αποτέλεσαν μιά εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή γιά την ίδια τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού. Πέρα από το τραγικό, την απώλεια του νεαρού Αλέξη, από χέρι κρατικού λειτουργού, με όλους τους θλιβερούς συμβολισμούς που γεννά, κυρίως γιά την βία των κατασταλτικών μηχανισμών, εξελίχθηκε και μιά βαθιά κοινωνική έξαρση, των εφήβων που είδαν γιά άλλη μιά φορά την γκρίζα όψη της ζοφερής πραγματικότητάς μας.

Η καταστολή και η παράλογη βία των διατεταγμένων δυνάμεων ασφάλειας, την νιώσαμε και μεις στο πετσί μας, μάλλον στα σωθικά μας, στα μάτια μας, λίγα χρόνια πριν, όταν εμείς οι Πυροσβέστες μαζί με τους υπόλοιπους ένστολους που διαδηλώναμε ειρηνικά γιά το μεροκάματο μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, στη πλατεία Συντάγματος, δεχθήκαμε βροχή χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να σωπάσει η φωνή του δικαίου μας.


Οι δυνάμεις καταστολής εναντίων μας

Και γιά μας τους Πυροσβέστες αυτό το δίκαιο είναι αυτό που μας συγκλονίζει καθημερινά, όταν βρισκόμαστε στα πύρινα μέτωπα, που εκδηλώνονται στη χώρα.

Για πολλοστή φορά οι Πυροσβέστες βρεθήκαν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά.

Ανάμεσα στο εφιαλτικό τοπίο, προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά της οργής, όταν απειλούσε τη ζωή των πολιτών και το βιός αυτών που δεν είχαν ευθύνη για τη σπίθα που άναψε τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου.


Δύσκολη φωτιά, σε εφιαλτικό σκηνικό, μιας κοινωνίας που πάγωσε γιά τα καλά.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Π.Υ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ