Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/8/12

Η ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟΥ ΜΑΣ


ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ-ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟΙ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ -ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ  ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ  ΣΤΥΓΝΩΝ ΝΕΟΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΙΧΡΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟΥ ΜΑΣ


                                                        θΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;


                                                                 ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

Για τις ελλείψεις σε μέσα που παρουσιάζει το Πυροσβεστικό Σώμα

Την Τρίτη 21/8/2012 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης μίλησε στον Γιώργο Κακούση (καθημερινά 09:00-11:00) για τις ελλείψεις σε μέσα που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα


"Είναι ένα καλοκαίρι έντονο, θερμό όπως όλα τα τελευταία λόγω των κλιματικών αλλαγών και ουδείς ίδρωσε το αυτί του. Η πυροσβεστική ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Να βρεθούμε οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα με φοβερές ελλείψεις στην καθημερινότητα μας. Από ελαστικά, λάστιχα στα αυτοκίνητα, τα οποία αναγκαστήκαμε νε βγούμε στη ζητιανιά για να τα αντικαταστήσουμε που είναι φθαρμένα μέχρι και τις ελλείψεις στα καύσιμα.
Το ζήτημα στις προμήθειες των καυσίμων λόγω των μεγάλων περικοπών που δέχθηκε το πυροσβεστικό σώμα - 45% τα δυο τελευταία χρόνια μειώθηκαν οι πιστώσεις μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και εκεί.

διαβάστε περισσότερα

Οριστικοποιούνται οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Κλείδωσαν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα τελικά θα εξαιρεθούν από τις προωθούμενες ρυθμίσεις οι «μάχιμοι», δλδ ένστολοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί πυροσβέστες.

Ιντερνετική παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών


Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημιούργησε έναν ιστότοπο παρακολούθησης της εξέλιξης δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Το site
Στη διεύθυνση http://papos.space.noa.gr/fend_static/ (που λειτουργεί ακόμη σε πιλοτικό στάδιο) οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα δυναμικής λήψης και
αξιοποίησης των δεδομένων του δορυφορικού σταθμού MSG SEVIRI (EUMETSAT), με σκοπό την παρακολούθηση των εν εξελίξει πυρκαγιών ανά 5' της ώρας, και την ανάκτηση πληροφοριών σχετικών με την εμφάνιση και την εξέλιξη πυρκαγιών παρελθόντων περιόδων, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής (σε μορφή video) της εξέλιξης των πυρκαγιών για διάστημα έως και 6 συνεχών ημερών και στο χρονικό παράθυρο που επιθυμεί ο χρήστης.

διαβάστε περισσότερα

Ακόμα ένα πύρινο καλοκαίρι

Προς το τέλος και αυτού του καλοκαιριού μένουμε να μετράμε μια νέα οικολογική και οικονομική καταστροφή, που και αυτή τη φορά προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές - "έθιμο" πλέον κάθε καλοκαιριού. Η επί χρόνια συζήτηση για τον "ανέτοιμο κρατικό μηχανισμό που αδυνατεί να αντεπεξέλθει", ειδικά από το 2007 (επί... στρατηγού ανέμου) κι έπειτα, είναι πια δεδομένη από Ιούνιο σε Αύγουστο της κάθε χρονιάς. Φέτος μετρήσαμε καμένες την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Χαλκιδική και την Αχαΐα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη δράση τους βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών και ανέδειξαν με κάθε τρόπο τα προβλήματα που δημιούργησε η κρατική ολιγωρία.

Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός στην Αχαΐα
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αχαϊα τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου εκτιμάται ότι συνολικά κατέστρεψε περίπου 15.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, αλλά και καλλιεργειών, ενώ απείλησε και κατοικημένες περιοχές.

διαβάστε περισσότερα