Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

31/1/12

OTAN O TITANIKOΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΙΖΕΙ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

"Είναι πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά απαράδεκτο, υποτιμάται η νοημοσύνη των ένστολων εργαζόμενων και των πολιτών, όταν τους έχεις κόψει μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, διοικητική μέριμνα, τους χρωστάς δεκάδες εκατομμύρια από φάρμακα, γιατρούς, οδοιπορικά, δεν τους παρέχεις αξιόπιστα επιχειρησιακά μέσα και τα μέσα προστασίας που χρειάζονται, τους εκθέτεις απροστάτευτους στην εγκληματικότητα που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο από την πολιτική σου, τους
αναθέτεις ως κύριο έργο την καταστολή των διαδηλώσεων και τους διατάζεις να παραστούν υποχρεωτικά σε «πολιτιστική εκδήλωση» για να χειροκροτήσουν τη βράβευση των «ευεργετών τους». Ο αρμόδιος υπουργός μένει πιστός στο ρητό «όταν ο Τιτανικός βουλιάζει η ορχήστρα παίζει…».

Η δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι κοινωνικό αγαθό, ευθύνη της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Η δήθεν κάλυψη υποχρεωτικών αναγκών των σωμάτων ασφαλείας από «χορηγούς» είναι εκ του πονηρού και προσπαθεί να καλύψει την επιχειρούμενη αποσύνθεσή τους από την κυβέρνηση.

Αν σοσιαλισμός είναι να διοργανώνεις φιέστες όταν με την πολιτική σου πολλαπλασιάζεις άστεγους, άνεργους, πεινασμένους, ουρές συσσιτίων, παιδιά που λιποθυμάνε, αυτοκτονίες και κατάθλιψη, τότε ποια είναι η βαρβαρότητα; Στο έργο που παίχθηκε στο μέγαρο και μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, ο μόνος τίτλος που ταιριάζει είναι «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ».

Αυτοί που πρέπει να βραβευτούν είναι οι ένστολοι εργαζόμενοι που με ελλιπή μέσα, με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ενώ οι η τριτοκομματική κυβέρνηση και ο «δοτός» Πρωθυπουργός εμμένουν στην καταστολή ενάντια στους αγώνες του λαού. Μάταια, οι εργαζόμενοι ξέρουν σε ποια «όχθη του ποταμού» βρίσκονται, ένστολοι και μη".