Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/7/12

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Αlpha Bank.

                                                        Προς: 
1.Τον   Πρόεδρο Ομίλου  Αlpha Bank.  κ.Κωστόπουλο Ιωάννη 
 2.Διευθύνων Σύμβουλο Ομίλου  Αlpha Bank.  κ.Μαντζούνη Δημήτριο     


ΘΕΜΑ: Το ειδικό μισθολόγιο των πυροσβεστικών υπαλλήλων, είναι εξειδικευμένο στην δεινή τους οικονομική κατάσταση.  

Αξιότιμοι Κύριοι   Με έκπληξη αναγνώσαμε στο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της 19-7-2012 που εκδίδει η Τράπεζα Αlpha Bank του ομίλου σας, http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120719.pdf  την τοποθέτηση σχετικά με την  περικοπή των μισθών στους αμειβόμενους με ειδικά   μισθολόγια, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι της χώρας. Ο συγγραφέας της ανάλυσης, προφανώς τελεί σε άγνοια της πραγματικότητας στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν γνωρίζει προφανώς τις άγριες περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι ένστολοι από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1 και 2 μέχρι σήμερα, που είναι:...


διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΑΠΣ προς την   Αlpha Bank

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ


Ορισμός Εκπροσώπου της ΕΑΠΣ για το Δ.Σ. του ΤΕΠΑΣΑ.

Όπως πληροφορηθήκαμε επίκειται  ανασυγκρότηση των μελών του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, στο οποίο τα μέλη της Ένωσής μας είναι  μέτοχοι. Κατόπιν τούτου  θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1.     Από το Ν. 3655/2008, άρθρο 98 παρ.1δ, προβλέπεται ότι μεταξύ των εκπροσώπων των μετόχων του Ταμείου, ορίζεται και 1 εκπρόσωπος  από την ΠΟΕΥΠΣ ή την ΕΑΠΣ.

2.    Από τη σύσταση του ΤΕΑΠΣΑ (2008) μέχρι και σήμερα, στα Δ.Σ. του,  ορίσθηκε τακτικό και αναπληρωματικό μέλος, συνάδελφος  μόνο από την ΠΟΕΥΠΣ

3.    Το γεγονός επισημάναμε τόσο σε προφορικές επικοινωνίες μας και συναντήσεις μας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. Τσουβαλά, καθώς και με το υπ. αριθ. 2532/12-11-2011 έγγραφό μας.

4.    Το γεγονός της μη εκπροσώπησή μας, γεννά ζητήματα άνισης εκπροσώπησης των μελών-Αξιωματικών του Π.Σ. ασφαλισμένων στο ΤΕΑΠΑΣΑ και σαφώς η μη συμμετοχή μας αναλογικά και εκ περιτροπής, δεν αντανακλά στην βούληση του νομοθέτη.

διαβάστε την επιστολή της ΕΑΠΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΜΕ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ


εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" 22-7-2012, δημοσίευμα που φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΕΑΠΣ, Ι.Σταμούλη και Φ.Παντελεάκου

Χορήγηση εκλογικού επιδόματος στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους.

Κύριε Υπουργέ

Δυστυχώς μετά από τις συνεχείς οχλήσεις μας, και την  παρέλευση δυόμισι  (2 1/2) και πλέον μηνών, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στο Πυροσβεστικό Προσωπικό το Εκλογικό Φιλοδώρημα των περίπου ενενήντα ( 90)ευρώ για τις εκλογές της 5ης Μαΐου του 2012.

Όπως σας έχουμε ήδη γνωρίσει με προηγούμενη επιστολή μας, στις αρχές του μήνα, σας υπενθυμίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Προσωπικό είναι το μόνο από το προσωπικό του Υπουργείου σας, το οποίο δεν του έχει καταβληθεί το παραπάνω επίδομα.

Με ανακοινώσεις – Παρεμβάσεις μας, τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στην απελθούσα Πολιτική Ηγεσία έχουμε επισημάνει την κατάφωρη αυτή αδικία.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Ο ΝΟΤΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

Μαδρίτη 19 Ιουλίου. Οι Ισπανοί συνάδελφοι Πυροσβέστες, συμμετέχουν στις  μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ισπανικού λαού, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση. Οι Πυροσβέστες, έκαναν ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους συγκεντρωμένους, εμποδίζοντας τα εκεί ΜΑΤ να προσεγγίσουν τους διαδηλωτές.