Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

2/10/10

Εξίσωση μισθολογικών διαφορών προς τα κάτω


Οπως είναι γνωστό, με το Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για περαιτέρω μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ, από το πάγωμα μισθών και περικοπή επιδομάτων, αλλά και τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η μείωση αυτή θα επιδιωχθεί κυρίως μέσω της περικοπής των «ευγενών» επιδομάτων σε υπουργεία όπως το Οικονομικών που θεωρείται το ρετιρέ του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Π.Σ.

ΠΗΡΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Πότε και πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα


Τρία σενάρια για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και όλες οι ενδιάμεσες παραλλαγές εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει της επόμενης επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας, τον Νοέμβριο, για το νέο προϋπολογισμό. Εχουν κοινό παρονομαστή τη συγχώνευση των επιδομάτων και στόχο την περαιτέρω μείωση της δημόσιας δαπάνης στα όρια που θέτει το μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα

Η οδυνηρή πραγματικότητα σε αριθμούς


Του Άγγελου Τσιγκρή, υποψήφιου βουλευτή Αχαίας της ΝΔ

Τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την κατάσταση των διαφόρων τομέων της οικονομίας μεγιστοποιούν την αγωνία των πολιτών. Τα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο οδηγούν την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συγκεκριμένα:
Ο πληθωρισμός ανέβηκε και άλλο, στο 5,6%

Διαβάστε περισσότερα