ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.15/9/12

ΦΤΩΧΕΙΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ


Η ΕΑΠΣ συνεχίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα που έχει ξεκινήσει μαζί με τους υπόλοιπους ενστόλους και την εργατική τάξη του δοκιμαζόμενου λαού μας, καλεί τα μέλη της σε όλη την χώρα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν από κοινού μαζί με τα σωματεία της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ.

Διατρανώνουμε το δίκιο μας, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΝΣΤΟΛΟ - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ
     
                      ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

  •  18/09/2012 Κομοτηνή (Ανατολική Μακεδονίας – Θράκης) 
    • 19/09/2012 Λάρισα (Θεσσαλία)
     • 20/09/2012 Λαμία (Στερεά Ελλάδα)
         • 20/09/2012 Χανιά (Κρήτη)
        • 21/09/2012 Κοζάνη (Δυτική Μακεδονία)

ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
  Ύστερα από τις πρόσφατες συνταρακτικές ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (Αθήνα, 06/09/2012 και Θεσσαλονίκη 08/09/2012), το συνδικαλιστικό μας κίνημα, έχει χρέος να συνεχίσει τον αγώνα αντίστασης σε κάθε επίπεδο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, ενάντια στα καταστροφικά μέτρα των νέων περικοπών που οδηγούν στην εξαθλίωση των ενστόλων και στο μαρασμό των υπηρεσιών.
  Στο πλαίσιο αυτό,
  κάθε Πρωτοβάθμια Οργάνωση από Δευτέρα 17/09/2012
  οφείλει να εκδηλώσει διαμαρτυρίες έξω από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Διοικήσεων του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αναρτώντας πανό με κεντρικό σύνθημα
  «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»
  και μαύρες σημαίες.
 
 
 

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στις 12  Σεπτεμβρίου, οι ένστολοι συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων, δυναμικά, ήρθαν να μεγαλώσουν και να ισχυροποιήσουν την αγωνιζόμενη φωνή των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας με μια  πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Η κινητοποίηση τους ήρθε να ενισχύσει τις συνεχιζόμενες δράσεις που έχουμε ξεκινήσει στα Σώματα Ασφαλείας, στέλνοντας την κραυγή αγωνίας μας γιά τις επερχόμενες νέες περικοπές στο πενιχρό και ήδη τσεκουρεμένο εισόδημά  μας.

διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ.ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

Την Τρίτη 11/9/2012 συναντήθηκε το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Ν. Δένδια.

Στη συνάντηση, του παρουσιάστηκε η δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το πυροσβεστικό προσωπικό με τις μέχρι και σήμερα  μειώσεις και του δηλώθηκε ότι οι τυχόν ενδεχόμενες νέες περικοπές θα το  οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση.

Επίσης αναφέρθηκε ότι παρόμοια κατάσταση παρουσιάζει και  ο πυροσβεστικός οργανισμός, με τις περικοπές στο σύνολο των δράσεων του, η οποία και δυσχεραίνεται  από την πλήρη   απραγία σε θεσμικές αλλαγές από το Α.Π.Σ.


διαβάστε περισσότερα