Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

31/8/12

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 11:30 π.μ. ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Στοχευμένες κινήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της «άφιξης» των «τροϊκανών» στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα
Διαμαρτυρίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ
Διαμαρτυρίες όπου τούτο κριθεί αναγκαίο τις επόμενες μέρες,

 
Η πολιτική των Μνημονίων διαλύει τα Σώματα Ασφαλείας και όχι οι
δικαιολογημένες αντιδράσεις των υπηρετούντων σ' αυτά!
Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας!

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΑΥΓΗ 31-8-2012

Στους δρόμους οι ένστολοι

'ΕΘΝΟΣ' 31-8-2012

Δεκαήμερο δυναμικών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες, Ποιους κάλεσαν να παραιτηθούν, "Θα μπούμε ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές"

θυελλώδη χαρακτήρα απέκτησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κορυφαίοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κυριάρχησαν φορτισμένες αναφορές και υπονοούμενα, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που διευκρινίστηκαν με ενάργεια.
Πριν από αυτό ωστόσο, ανακοίνωσαν πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν από αύριο με
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.30 το πρωί, την Πέμπτη θα γίνει ένστολη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστον ίδιο χώρο και οικινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη διάρκεια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη....
...
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, υπήρξε απόλυτα κατηγορηματικός καλώντας κυβέρνηση και τρόικα να πάνε να δούνε τις μαρμάρινες πλάκες με τα θύματα και των τριών Σωμάτων για να δουν πως πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμένικοι ξεχρέωσαν απειλές και κινδύνους σε βάρος της χώρας, και πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται άτομα από υπηρεσίες που σήμερα θα κρίνονταν ως μή μάχιμοι.
"Θα καλέσω τους κυβερνητικούς εγκεφάλους, είπε χαρακτηριστικά, που απεργάζονται τον σφαγιασμό του φωτοχολίου να συνταχθούν με τη νομιμότητα". Και εκεί ακριβώς διευκρινίστηκε με ενάργεια τί ακριβώς υπονοείται. "Δεν μιλάμε για μαύρες και λευκές απεργίες" είπε χαρακτηριστικά. "Θα καταγγείλουμε την παράνομη εργασία, την υπεραπασχόληση και της εκτός έδρας απασχόληση δίχως προπληρωμή των εξόδων. Υπάρχει εργατική νομοθεσία και θα τηρηθεί και όποιος την παραβιάζει θα καταγγελθεί και θα υπάρξει καταφυγή σε βάρος του στη δικαιοσύνη.
Κατέληξε δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα κάνουν ότι οι Ισπανοί συνάδελφοι τους. Σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, θα μπουν ανάμεσα τους.
 
.

Συνάντηση των προεδρείων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΣΥΣΜΕΔ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


 

Σήμερα, Πέμπτη 30.08.2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΣΥΣΜΕΔ δια των προέδρων τους και άλλων στελεχών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα, Δ. Τσουκαλά, Β.Χατζηλάμπρου και Α. Καλογερή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Κ. Ήσυχο, υπεύθυνο για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα και τον συντονιστή του τμήματος ενστόλων του ΣΥΝ Τ. Μαυρόπουλο.
Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν σε βάθος και αναλυτικά τα προβλήματα και οι ανησυχίες των ενστόλων από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που αφορούν εκπαίδευση, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα αλλά και την οικονομική εξαθλίωση των ενστόλων με τις προγραμματισμένες περικοπές . Οι ομοσπονδίες συντεταγμένα δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να κινητοποιηθούν για να υποστηρίξουν τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά τους αιτήματα και την αξιοπρέπεια τους. Η τροικανή κυβέρνηση ξέχασε τις προεκλογικές και μετεκλογικές της διακηρύξεις εν μια νυκτί και προχωρεί σε εμπαιγμό σε βάρος των ομοσπονδιών. Η προσπάθεια τους να συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών έχει συναντήσει την άρνηση του έως σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα, εξέφρασε την συμπαράσταση του και την πεποίθηση του ότι οι αγώνες των ενστόλων είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων όλων των εργαζομένων για την αποτίναξη των τροκανών πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δήλωσε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τόσο σε κοινοβουλευτικό, όσο και σε κινηματικό επίπεδο, ώστε οι αγώνες να είναι ελπιδοφόροι και νικηφόροι και δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής για την διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα βρεθούν μαζί σε αυτή την κορυφαία μάχη.
ΠΗΓΗ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

O ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ


Σε κοινό μέτωπο τα σωματεία των ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας ενατικοποιούν τον αγώνα ενάντια στις νέες περικοπές των αποδοχών μας.
Το πρωί στις 30 Αυγούστου τα προεδρεία και των τριών Σωμάτων,συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, χωρίς να υπάρξουν, από την πλευρά του, συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποτροπή των νέων περικοπών
Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας δόθηκε στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Σύνταγμα, κοινή συνέντευξη τύπου, όπου αναλύθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Αθήνα ότι αν δεν αποτραπούν οι όποιες νέες περικόπές τώρα,θα δημιουργηθεί κατάσταση που θα οδηγήσουν τελικά τον ένστολο και τα Σώματα Ασφαλείας στην ακινητοποίηση και γι' αυτήν την αρνητική κατάσταση δεν θα φταίνε οι ένστολοι που διαμαρτύρονται...

διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Με τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ και τους κ.κ. Θανάση ΠΑΦΙΛΗ, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ, εκπρόσωπο Τύπου και Δημήτρη ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουμε ζητήσει από όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να τους εκθέσουμε την αγωνία του συνδικαλιστικού κινήματος όλων των ενστόλων σχετικά με τις προωθούμενες νέες περικοπές λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών.
Για άλλη μια φορά τονίστηκε από την πλευρά μας ότι οποιεσδήποτε περικοπές θα σημάνουν την παράλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αλλαγή πλεύσης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους...