ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.18/6/13

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1992.ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟ ΝΙΚΟ ΣΙΑΛΜΑ!!


Yποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς Στις 18 Ιουνίου του 1992 το πρωί βρισκόταν σε αποστολή αναχαίτισης Τουρκικών αεροσκαφών που είχαν περάσει στον εθνικό εναέριο χώρο μας.
Η αναγνώριση κατέληξε σε αερομαχία. . Ο Νικόλαος Σιαλμάς έμεινε πιστός στην πατρίδα του και στα ιδανικά του μέχρι το τέλος... Έδειξε στην πράξη την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό.
Ήταν ένας μονάχα από τους χειριστές της πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν κατά τη διάρκεια αναχαίτισης στο Αιγαίο ή κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για αυτές...Ένας από αυτούς που πρόσφεραν τη μέγιστη θυσία στην πατρίδα. Κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του νησιού Αη Στράτης. Στο νησί έχει ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν.
«...Θυμάμαι που από πιτσιρικάς μού έλεγε: “Θα με γράψουν με μεγάλα γράμματα! Θα φτάσω ψηλά!” Όμως, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πιστεύαμε ότι το έλεγε επειδή θα έμπαινε στη Σχολή Ικάρων. Πού να καταλάβουμε τι ήθελε να μας πει τότε, μιλώντας γι’ αυτά τα μεγάλα γράμματα...»
Πατέρας Ν. Σιαλμά