Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

28/11/10

Αυξήθηκαν οι πυρκαγιές στις κατοικίες, αιτίες και συμβουλές


Κατά 8,4% αυξήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το 2009 σε σχέση με το 2008 σε κατοικίες σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ένοικοι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο ενώ ορισμένες φορές έχουν απανθρακωθεί άτομα που εγκλωβίστηκαν από καπνούς ή φλόγες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται από αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μετά από κάθε εκδήλωση φωτιάς προκύπτει ότι συνηθέστερες αιτίες είναι η αμέλεια των νοικοκυρών που φεύγουν από το χώρο της κουζίνας ξεχνώντας αναμμένες τις ηλεκτρικές συσκευές, συνήθως βγαίνουν από το σπίτι έχοντας αφήσει αναμμένη τη κουζίνα, και τα ξεχασμένα αποτσίγαρα.


Στο… υπόγειο οι μισθοί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Λιγότερες οι απολαβές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από ενός λοχαγού στη Γαλλία
Του ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μεγάλη διαφορά παρουσιάζει το μισθολόγιο των στρατιωτικών στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. «Παρά την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να φανεί πως ο στρατιωτικός είναι προνομιούχος, η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό που προβάλλεται», δηλώνει στον «Ε» εν ενεργεία αξιωματικός. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο στρατιωτικός στο εξωτερικό όχι μόνο πληρώνεται καλύτερα από το στρατιωτικό αντίστοιχου βαθμού στη χώρα μας, αλλά απολαμβάνει και περισσότερα-ποιοτικότερα προνόμια, ενώ ο φορολογικός συντελεστής είναι μικρότερος από αυτόν της χώρας μας.


ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



Διαβάστε το άρθρο του Σταμούλη Ιωάννη γιά την Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, στο νέο τεύχος του περιοδικού "Πυροσβεστική Επιθεώρηση"

ΠΥΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΑΓΓΑΗ

Στις 15 Νοεμβρίου στη Σαγκάη της Κίνας, πυρκαγιά ξέσπασε σε 30 όροφο κτίριο διαμερισμάτων, που βρισκόταν υπό ανακαίνιση.
Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα στο κτίριο και σύντομα το τύλιξαν ολόκληρο.
58 άνθρωποι χάσαν τη ζωή τους και 70 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την πυρκαγιά.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της μεγάλης καταστροφής

Στο τσιγάρο οφείλεται (1) στις (10) αστικές πυρκαγιές


διάστημα (2000-2009), από το συνολικό αριθμό των (203.532) αστικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες, σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα:
Το (9,3%) των αστικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν από αμέλεια και με πρόθεση, οφείλεται σε ''Υπολείμματα Καπνίσματος''...

Διαβάστε περισσότερα

Απογυμνωμένες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στα νησιά



Προσεύχονται για να μην πιάσουν μεγάλες φωτιές

Του ΜΑΝΟΥ ΤΣΑΛΔΑΡΗ

Προσεύχονται καθημερινά για να μην πιάσει μεγάλη φωτιά. Γιατί εάν αυτό συμβεί, τότε, όπως γνωρίζουν καλά οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής που υπηρετούν στα ελληνικά νησιά, μόνο από θαύμα μπορεί να σταματήσει η πυρκαγιά πριν φτάσει στη θάλασσα. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, ανάλογα θαύματα έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές, όμως αυτό… κακόμαθε τη φυσική και πολιτική ηγεσία τους, η οποία όπως φαίνεται έχει πιστέψει ότι πρόκειται για Superman. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η απογύμνωση του προσωπικού από άτομα, με συνέπεια σε ορισμένες υπηρεσίες να μην επιτρέπεται στους εργαζομένους να απουσιάσουν ούτε μια ημέρα για ρεπό, αλλά ούτε και να ασθενήσουν.


Διαβάστε περισσότερα