Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

27/9/12

Η γκιλοτίνα των νέων μέτρων θα "κόψει όλα τα κεφάλια",ανεξάρτητα πως θα φοράνε το δίκωχο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι θέμα λίγων ημερών να δοθεί το σύνθημα και η “γκιλοτίνα” των νέων επαχθών μέτρων να πέσει κόβοντας όχι κεφάλια,αλλά ελπίδες ανθρώπων και ζωές οικογενειών. Ανάμεσα σ΄ αυτούς και η πολυπληθείς κοινωνική ομάδα των στρατιωτικών. Παροόλα αυτά όλοι όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την Εθνική Άμυνας, φαίνεται ότι ακόμη έχουμε τη “πολυτέλεια” να ασχολούμαστε με το αν πρέπει οι στρατιωτικοί να εμφανίζονται σε τηλεοράσεις με στολή ή χωρίς.

Δεν αμφισβητούμε,αντιθέτως λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά το θέμα της πειθαρχίας και της εικόνας που πρέπει να εκπέμπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στλέχη τους προς την κοινωνία. Αλλά θα μας επιτρέψουν όσοι από την ηγεσία ανησυχούν δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απειλές για την πειθαρχία στο στράτευμα. Και θα πρέπει όλους να μας απασχολήσουν πάρα πολύ σοβαρά!


διαβάστε περισσότερα

Πάτρα: Εκαναν έρανο για να βάλουν καύσιμα στο πυροσβεστικό ενώ καιγόταν σπίτι

Αυτήκοος μάρτυρας μας μετέφερε τον διάλογο μεταξύ πυροσβεστών και την απόγνωση που εξέφρασαν αφού χρειάστηκε να κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να βάλουν καύσιμα στο πυροσβεστικό όχημα που επιχείρησε από τη βάση της ΒΙΠΕ. Το όχημα έπρεπε να επέμβει στην φωτιά που είχε εκδηλωθεί στα Σαγέικα - όπου κάηκε μια 68χρονη γυναίκα- και τα κατάφερε, ωστόσο με τη βοήθεια των πυροσβεστών που έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του οχήματος με πετρέλαιο.

διαβάστε περισσότερα

Zούμε ιστορικές μεταλλαγές

Στην μεγάλη συγκέντρωση - διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την 26η Σεπτεμβρίου, ζήσαμε έναν ισχυρό συμβολισμό- μήνυμα της Μετά Μνημονίου εποχής. Τα προεδρεία των ενστόλων των Σ.Α. βρεθήκαμε ένστολοι στην συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και τεθήκαμε επικεφαλείς στην πορεία που ακολούθησε μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων.

διαβάστε  την ανάρτηση του Γιάννη Σταμούλη

"Τη μπουλντόζα της τρόικας"

"Τη μπουλντόζα της τρόικας δεν τη σταματάς με παρακάλια και γαρύφαλλα,αλλά με ρουκέτες στις ερπύστριες." Δήλωση του Ν. Φωτόπουλου (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) στη μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την 26-9-2012