Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

2/7/12

ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εδώ και μήνες με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας, είχαμε εκφράσει τον έντονο προβληματισμό μας, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Πυροσβεστικού  Σώματος μετά την πολιτική πρωτοβουλία  των απερχόμενων κυβερνόντων για ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του πυροσβεστικού προσωπικού (μόνιμοι-πενταετείς- συμβασιούχοι).
Η «φαστ τρακ» διαδικασία  που ακολουθήθηκε με απίστευτη προχειρότητα, στο όριο της νομιμότητας ολοκληρώθηκε και με την χωρίς κριτήρια τοποθέτηση των νέων Π.Π.Υ. εξ ιδιωτών.
Καταργήθηκαν οι 4000 χιλιάδες θέσεις μονίμων Πυροσβεστών και συστάθηκαν αντίστοιχες θέσεις Π.Π.Υ.  με μειωμένες εργασιακές δυνατότητες χωρίς όμως να έχει υπάρξει μελέτη για την επιχειρησιακή κατανομή- αξιοποίηση  αυτού του ανθρώπινου δυναμικού.
Τορπιλίστηκε η πρωτοβουλία  αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν συστάθηκαν οι νέες θέσεις των Π.Π.Υ. ανά ειδικότητα και κατηγορία  σε κάθε Π.Υ. έστω και στη θέση των καταργούμενων θέσεων μονίμων Πυροσβεστών.
Έτσι οι τοποθετήσεις των Π.Π.Υ. των προερχομένων εξ συμβασιούχων έγιναν στις Π.Υ. που υπηρετούσαν χωρίς την ίδια ειδικότητα και με διαφοροποίηση του αριθμού των τοποθετημένων και των Π.Π.Υ. προερχομένων  εξ ιδιωτών  έγιναν σε Π.Κ. και Π.Υ.  με μοναδικό κριτήριο τη βούληση της πυροσβεστικής ηγεσίας.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

ΑΟΠΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΤΑ ΝΕΑ 2-7-2012