Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

17/10/12

Στους δρόμους...με πάνες ακράτειας οι Ιταλοί πυροσβέστες

Έναν πρωτότυπο τρόπο, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση Μόντι, επέλεξαν οι Ιταλοί πυροσβέστες.
Συγκεκριμένα, δεκάδες πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμη, φορώντας πάνες ακράτειας πάνω από τις στολές τους και κρατώντας καθετήρες.
Σημειώνεται, ότι εάν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μόντι για τα νέα όρια συνταξιοδότησης, τότε οι πυροσβέστες θα φτάνουν ακόμα και στην ηλικία των 66 χρόνων για να βγουν στη σύνταξη.

πηγή:  http://www.newsbomb.gr

ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Στις 31-03-2011 δημοσιεύθηκε ο Ν. 3938 (Α61) με την εφαρμογή του οποίου οδηγείτο σε τριχοτόμηση (τουλάχιστον) το Πυροσβεστικό Προσωπικό. Στο ΠΣ εργάζονται: α) πυροσβεστικό προσωπικό (Γενικών και ειδικών Υπηρεσιών τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι . β)Μετατασσόμενοι εκ της Δασικής τη Υπηρεσίας με την ίδια σχέση εργασίας γ) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ορισμένου χρόνου.(όχι πυροσβεστικό προσωπικό αλλά ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού) δ) Συμβασιούχοι Πυροσβέστες με σχέση εργασίας ιδιωτικού ορισμένου χρόνου. ε) Πολιτικό προσωπικό. Ο Νόμος αυτός υπερψηφίστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα. Υπερψηφίστηκε γιατί ουδείς παράγων εκ του Αρχηγείου (οι ίδιοι υπηρετούν και σήμερα στις θέσεις τους άρθρωσε έστω και μία αντίρρηση. Αντιθέτως υποστήριζαν με το πάθος την επιλογή αυτή. Μία επιλογή που υλοποιήθηκε με το χειρότερο τρόπο μετά την έκδοση (κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου) της Υ.Α. 12077 στις 15-07-2011 και της προκήρυξης στις 28-07-2011, γεγονότα άξια περεταίρω μνημονεύσεως.

διαβάστε περισσότερα