ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/3/13

Με το πενάκι του συναδέλφου Σπ.Μουρατίδη


«Οι φτωχοί ξαναπόκτησαν ελπίδα»

«Οι φτωχοί ξαναπόκτησαν ελπίδα». Με αυτό τον περιεκτικό λόγο περιέγραφε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζεφ Κοέν την κατάσταση στη Βενεζουέλα του Τσάβες, και συνέχιζε γράφοντας ότι "η συμμετοχική δημοκρατία βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, γιατί τώρα οι φτωχοί αισθάνονται ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτούς".
Ποιά πράγματι ήταν αυτή η  σύγχρονη μεγάλη αυτή προσωπικότητα, ο Ούγκο Τσάβες που ο θάνατός του δημιούργησε εικόνες που δύσκολα απαντάς στην εποχή μας.
Στο  www.tovima.gr στις 10-3-2013, η Ειρήνη Μητροπόλου, συνθέτοντας το πορτραίτο του Τσάβεζ σημειώνει:     Ήταν χαρισματικός και αμφιλεγόμενος. Τον λάτρεψε ο λαός στη Βενεζουέλα, τον μίσησαν πολλοί, στις ΗΠΑ και αλλού. Το βέβαιο; Ήταν ο ηγέτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Λατινική Αμερική στη γενιά του. Έδωσε φωνή σε μια ολόκληρη ήπειρο που εξέλεξε, με έμπνευση εκείνον, αριστερούς προέδρους με όραμα τη μείωση της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας... Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Τσάβες ήταν ότι έστρεψε τα κέρδη από τον τεράστιο αγωγό που μεταφέρει τον μαύρο χρυσό από τις πετρελαιοπηγές του Μαρακαΐμπο και τις όχθες του Ορινόκο και έριξε τα λεφτά κατευθείαν στις παραγκουπόλεις του Καράκας και στους φτωχούς... Ο Τσάβες ανέλαβε τον έλεγχο του πετρελαϊκού κολοσσού PDVSA και έδωσε λεφτά για υποδομές και υπηρεσίες πρωτόγνωρες για εκατομμύρια ανθρώπους.