ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.11/6/12

Θαυμάστε τα χάλια της Πυροσβεστικής και του κράτους!


Συνέντευξη  του  Φιλ.Παντελεάκου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ στην εκπομπή 

COSA NOSTRA  του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

ακούστε τη συνέντευξη και διαβάστε το αφιέρωμα στο  
 http://petraskandalou.blogspot.gr


«Καλοκαίρι χωρίς καταστροφικές πυρκαγιές» βλέπουν στην Πυροσβεστική. Αισιόδοξες οι πρώτες εκτιμήσεις για εφέτος

"...«Θα έχουμε πιθανόν ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι από πλευράς δασικών πυρκαγιών. Η τελευταία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρει ότι θα υπάρχουν ορισμένες βροχοπτώσεις το επόμενο δίμηνο. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κίνδυνος εκτεταμένων, καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, όπως το 2000 ή το 2007, φαίνεται να είναι περιορισμένος. Ωστόσο καραδοκεί πάντα το απρόοπτο».
Στην σχετικά αισιόδοξη αυτή εκτίμηση προχωρούν υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που καταστρώνουν τα σχέδια δασοπυρόσβεσης για φέτος το καλοκαίρι..."
 To παραπάνω απόσπασμα αναρτήθηκε στις 6-6-2012  στο www.tovima.gr και  θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παραπάνω απόψεις δεν αποτελούν άλλοθι για την "ελλειπή ετοιμότητα του δασοπροστατευτικού - δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Γιατί και στο παρελθόν ιθύνοντες επικαλούνταν βροχές και πριν αλέκτωρ... οι φωτιές απείλησαν το "κλεινόν άστυ". 
Θου κύριε...