Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

13/8/12

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. Η απαξία περίσσεψε πλέον για το πυροσβεστικό προσωπικό


Κύριε Αρχηγέ


Μετά από μια πλειάδα εγγράφων και προφορικών οχλήσεων, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να ευρεθεί ολίγος χρόνος μερικών λεπτών, για να μας ενημερώσετε για την τύχη της χορήγησης της καταβολής των  δύο εκλογικών αποζημιώσεων.

Προφανώς είτε το ποσό, για σας, είναι ανάξιο λόγου, είτε μεροληπτείτε εναντίον του Σωματείου μας, είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε με «οδηγίες άνωθεν».

Πέρα  όμως από τις «εθιμοτυπικές υποχρεώσεις» που και αντιπαρερχόμεθα, είχατε την υποχρέωση να υλοποιήσετε την απόφαση της Πολιτείας και να εξασφαλίσετε την ομαλή και στην ώρα της, χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης στο πυροσβεστικό προσωπικό, ειδικά, αυτής των εκλογών της 6/5/2012, όπως έπραξαν οι έτεροι κ.κ. Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.
 

Ελλαδα «Βοήθησε η Παναγιά με τη βροχή»!

«Βοήθησε η Παναγιά…!», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους πατέρας Μάξιμος και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε η μοναστική κοινότητα.
«Ήταν περίπου 23:30 τη νύχτα του Σαββάτου, όταν κάναμε τη σύσκεψη με τις Αρχές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε αφού βλέπαμε ότι η πυρκαγιά δεν έσβηνε με ευκολία. Ξαφνικά ένα μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό, άρχισε να βρέχει. Όλο μιλούσαμε για θαύμα.
Ο πατέρας Μάξιμος λέει επίσης «η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Είχαμε απογοητευτεί, πραγματικά κινδυνεύσαμε. Όλες αυτές τις ημέρες προσευχόμασταν να μας βοηθήσει ο Θεός και να μην καταστραφεί το Άγιο Όρος. Κάναμε αγιασμό. Και τελικά το θαύμα έγινε».

πηγή  newbeast.gr

Άλλη μία επιβάρυνση μας ως ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ με τη χρήση νέου τηλεφωνικού αριθμού για ιατρικά ραντεβού

Στις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες του νέου  «ΕΟΠΥΥ» όπου είμαστε πλέον ασφαλισμένοι, ήρθε άλλη μια επιπλέον «μνημονιακού τύπου» επιβάρυνση να αφαιμάξει το πενιχρό εισόδημά μας.
Συγκεκριμένα εδώ και λίγες μέρες ο  ΕΟΠΥΥ  πήρε την απόφαση να καταργήσει τον  αριθμό «184» για τηλεφωνικά ραντεβού με ιατρούς και προχώρησε στην  καθιέρωση νέων τηλεφωνικών αριθμών  με ιδιαίτερα ακριβότερες χρεώσεις.
Ενώ  η κλήση στο  «184»  στοίχιζε  μια  αστική  τηλεφωνική μονάδα ανά κλήση (0,03λ), τώρα για να κλείσει ο ασφαλισμένος ραντεβού με το γιατρό, θα πληρώσει 0,99λ  για κλήση στο  νέο αριθμό 14884 και 1,08λ για κλήση στο  νέο αριθμό 14900.
Ακόμα δηλ. και για το αυτονόητο της υποχρέωσης, ενός ασφαλιστικού οργανισμού, να κλείνει ραντεβού ο ασθενής με το γιατρό του, επιλέγεται  πλέον ο ασθενής να τιμωρείται γι αυτό.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Σασμός ίσον σκασμός.[Ηκοινωνιολογία του φαινομένου].

Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο. Υφέρπουσα ή και εκδηλωμένη αντιπάθεια. Συναντιούνται συχνά λόγω κοινής επαγγελματικής δραστηριότητας. Ένα ξερό καλημέρα και όχι πολλά-πολλά. Ούτε στο σπίτι του δεν καλεί ο ένας τον άλλο, ούτε στις ονομαστικές τους εορτές δεν ανταλάσουν ευχές και μηνύματα. Εμετικές τάσεις προκαλεί η παρουσία του ενός στον άλλο. «Πάλι μπροστά μου αυτός», η μύχια σκέψη στο αλληλοσυναπάντημα. Δεν βαριέσαι. Σχέση ψυχρά επαγγελματική, σχέση γειτονική, σχέση ψυχρή και αδιάφορη. Σε κάποιες περιπτώσεις και το «καλημέρα» αποτελεί μια αναγκαία πίεση του ψυχισμού σου. Τη λες αλλά δεν την εύχεσαι. Την απευθύνεις αλλά δεν την πιστεύεις. Την χαρίζεις αλλά δεν την εννοείς. Ποια καλημέρα με αυτόν μπροστά σου; Πώς να πάει καλά η μέρα σου. Όταν μπορείς να τον αποφύγεις, αλλάζεις δρόμο. Σχέση εξουσίας προϊσταμένου και υφισταμένου.

«Ώρες πτήσεις… του δασικού»

Κύριε Αρχηγέ
Από τις πρώτες συναντήσεις μας κατά την ανάληψη της ηγεσίας σας, θέσαμε το δίκαια αναγνωριζόμενο και από εσάς, αίτημα, για την πληρωμή της αποζημίωσης της θερινής υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.
Σας είχαμε επισημάνει ότι εγκαίρως θα έπρεπε να διασφαλιστεί σχετική πίστωση, στον προϋπολογισμό του Π.Σ. με δική σας πρωτοβουλία, μιας και έχετε θεσμικά την ευθύνη της σύνταξή του, καθώς και της κατανομής των πιστώσεων.
Από την δημοσίευση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση αυτού το Μάρτιο, δεν υπήρξε όμως δεδομένο διασφάλισης σχετικής πίστωσης, γεγονός που εκ νέου, σας επισημάναμε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ότι θα υποβάλλεται εκ των υστέρων σχετικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία, μέχρι σήμερα «ΕΡΕΒΟΣ».
 

Ολιγωρίας συνέχεια για τη μη χορήγηση του εκλογικού φιλοδωρήματος στο πυροσβεστικό προσωπικό.

Επανερχόμενοι,μονότονα, κουραστικά και για μας και νιώθοντας ως επαίτες σε φωτεινούς σηματοδότες, αναζητούμε την τύχη της δικαιούμενης εκλογικής αποζημίωσης για τις εκλογές της 6-5-2012 και17-6-2012.
Η Πολιτεία, όσο αφορά τις αποζημιώσεις και των δύο εκλογών έπραξε τα νομικώς απαραίτητα εκδίδοντας τις σχετικές Κ.Υ.Α. προ των εκλογών.
Οι φυσικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότερα για την αποζημίωση των εκλογών της 6-5,έπραξαν το καθήκον τους, χορηγώντας τη έγκαιρα.
 

Η ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ


Η γάτα αντικαθιστά το μηχανισμό ειδοποίησης ότι τελειώνει η αναπνευστική συσκευή...