ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/8/12

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. Η απαξία περίσσεψε πλέον για το πυροσβεστικό προσωπικό


Κύριε Αρχηγέ


Μετά από μια πλειάδα εγγράφων και προφορικών οχλήσεων, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να ευρεθεί ολίγος χρόνος μερικών λεπτών, για να μας ενημερώσετε για την τύχη της χορήγησης της καταβολής των  δύο εκλογικών αποζημιώσεων.

Προφανώς είτε το ποσό, για σας, είναι ανάξιο λόγου, είτε μεροληπτείτε εναντίον του Σωματείου μας, είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε με «οδηγίες άνωθεν».

Πέρα  όμως από τις «εθιμοτυπικές υποχρεώσεις» που και αντιπαρερχόμεθα, είχατε την υποχρέωση να υλοποιήσετε την απόφαση της Πολιτείας και να εξασφαλίσετε την ομαλή και στην ώρα της, χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης στο πυροσβεστικό προσωπικό, ειδικά, αυτής των εκλογών της 6/5/2012, όπως έπραξαν οι έτεροι κ.κ. Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.
 

Ελλαδα «Βοήθησε η Παναγιά με τη βροχή»!

«Βοήθησε η Παναγιά…!», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους πατέρας Μάξιμος και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε η μοναστική κοινότητα.
«Ήταν περίπου 23:30 τη νύχτα του Σαββάτου, όταν κάναμε τη σύσκεψη με τις Αρχές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε αφού βλέπαμε ότι η πυρκαγιά δεν έσβηνε με ευκολία. Ξαφνικά ένα μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό, άρχισε να βρέχει. Όλο μιλούσαμε για θαύμα.
Ο πατέρας Μάξιμος λέει επίσης «η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Είχαμε απογοητευτεί, πραγματικά κινδυνεύσαμε. Όλες αυτές τις ημέρες προσευχόμασταν να μας βοηθήσει ο Θεός και να μην καταστραφεί το Άγιο Όρος. Κάναμε αγιασμό. Και τελικά το θαύμα έγινε».

πηγή  newbeast.gr

Άλλη μία επιβάρυνση μας ως ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ με τη χρήση νέου τηλεφωνικού αριθμού για ιατρικά ραντεβού

Στις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες του νέου  «ΕΟΠΥΥ» όπου είμαστε πλέον ασφαλισμένοι, ήρθε άλλη μια επιπλέον «μνημονιακού τύπου» επιβάρυνση να αφαιμάξει το πενιχρό εισόδημά μας.
Συγκεκριμένα εδώ και λίγες μέρες ο  ΕΟΠΥΥ  πήρε την απόφαση να καταργήσει τον  αριθμό «184» για τηλεφωνικά ραντεβού με ιατρούς και προχώρησε στην  καθιέρωση νέων τηλεφωνικών αριθμών  με ιδιαίτερα ακριβότερες χρεώσεις.
Ενώ  η κλήση στο  «184»  στοίχιζε  μια  αστική  τηλεφωνική μονάδα ανά κλήση (0,03λ), τώρα για να κλείσει ο ασφαλισμένος ραντεβού με το γιατρό, θα πληρώσει 0,99λ  για κλήση στο  νέο αριθμό 14884 και 1,08λ για κλήση στο  νέο αριθμό 14900.
Ακόμα δηλ. και για το αυτονόητο της υποχρέωσης, ενός ασφαλιστικού οργανισμού, να κλείνει ραντεβού ο ασθενής με το γιατρό του, επιλέγεται  πλέον ο ασθενής να τιμωρείται γι αυτό.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Σασμός ίσον σκασμός.[Ηκοινωνιολογία του φαινομένου].

Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους. Ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο. Υφέρπουσα ή και εκδηλωμένη αντιπάθεια. Συναντιούνται συχνά λόγω κοινής επαγγελματικής δραστηριότητας. Ένα ξερό καλημέρα και όχι πολλά-πολλά. Ούτε στο σπίτι του δεν καλεί ο ένας τον άλλο, ούτε στις ονομαστικές τους εορτές δεν ανταλάσουν ευχές και μηνύματα. Εμετικές τάσεις προκαλεί η παρουσία του ενός στον άλλο. «Πάλι μπροστά μου αυτός», η μύχια σκέψη στο αλληλοσυναπάντημα. Δεν βαριέσαι. Σχέση ψυχρά επαγγελματική, σχέση γειτονική, σχέση ψυχρή και αδιάφορη. Σε κάποιες περιπτώσεις και το «καλημέρα» αποτελεί μια αναγκαία πίεση του ψυχισμού σου. Τη λες αλλά δεν την εύχεσαι. Την απευθύνεις αλλά δεν την πιστεύεις. Την χαρίζεις αλλά δεν την εννοείς. Ποια καλημέρα με αυτόν μπροστά σου; Πώς να πάει καλά η μέρα σου. Όταν μπορείς να τον αποφύγεις, αλλάζεις δρόμο. Σχέση εξουσίας προϊσταμένου και υφισταμένου.

ΕΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

«Ώρες πτήσεις… του δασικού»

Κύριε Αρχηγέ
Από τις πρώτες συναντήσεις μας κατά την ανάληψη της ηγεσίας σας, θέσαμε το δίκαια αναγνωριζόμενο και από εσάς, αίτημα, για την πληρωμή της αποζημίωσης της θερινής υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.
Σας είχαμε επισημάνει ότι εγκαίρως θα έπρεπε να διασφαλιστεί σχετική πίστωση, στον προϋπολογισμό του Π.Σ. με δική σας πρωτοβουλία, μιας και έχετε θεσμικά την ευθύνη της σύνταξή του, καθώς και της κατανομής των πιστώσεων.
Από την δημοσίευση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση αυτού το Μάρτιο, δεν υπήρξε όμως δεδομένο διασφάλισης σχετικής πίστωσης, γεγονός που εκ νέου, σας επισημάναμε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ότι θα υποβάλλεται εκ των υστέρων σχετικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία, μέχρι σήμερα «ΕΡΕΒΟΣ».
 

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ.Τσουκαλά, προς τους Υπουργούς Δημόσιας τάξης και Προστασίας του Πολίτη - Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα: χορήγηση εκλογικού επιδόματος

Σύμφωνα με Υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στα σώματα ασφαλείας για τις εκλογές της 6ης Μαίου και της 17ης Ιουνίου 2012. Επίδομα που είχε τη μορφή φιλοδωρήματος μιας και δεν ανταποκρίνεται στην υπερεργασία που παρασχέθηκε από τους εργαζόμενους για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί στον μεν προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κανένα επίδομα και απο τις δυο εκλογικες διαδικασιες στη δε ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σωμα έχει καταβληθει μόνο το επίδομα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ήδη η ΠΟΕΥΠΣ προέβη σε εξώδικο για τη μη καταβολή του επιδόματος αυτού στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των Ελλήνων Πυροσβεστών είναι έντονη, όπως έντονος είναι και ο προβληματισμός για το ποιος θα λύσει τα μεγάλα ζητήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, όταν για ένα τόσο απλό διαδικαστικό θέμα υπάρχει τέτοια κωλυσιεργία.
Θεωρούμε άδικο και απαξιωτικό για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας που σε μια εποχή με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, και ενώ δίνουν καθημερινά τη ζωή τους για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλα και για την προστασία του περιβάλλοντος, να μην τηρούνται βασικές υποχρεώσεις της πολιτείας απεναντί τους, όπως αυτή της καταβολής του εκλογικού επιδόματος.

Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Για ποιους λόγους δεν έχει καταβληθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα για τις εκλογές της 6ης Μαίου στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και πότε θα καταβληθεί:
2. Γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμα το εκλογικό επίδομα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και πότε αυτό θα καταβληθεί;

Ο ερώτων βουλευτής
Δημήτριος Β. Τσουκαλάς

Ολιγωρίας συνέχεια για τη μη χορήγηση του εκλογικού φιλοδωρήματος στο πυροσβεστικό προσωπικό.

Επανερχόμενοι,μονότονα, κουραστικά και για μας και νιώθοντας ως επαίτες σε φωτεινούς σηματοδότες, αναζητούμε την τύχη της δικαιούμενης εκλογικής αποζημίωσης για τις εκλογές της 6-5-2012 και17-6-2012.
Η Πολιτεία, όσο αφορά τις αποζημιώσεις και των δύο εκλογών έπραξε τα νομικώς απαραίτητα εκδίδοντας τις σχετικές Κ.Υ.Α. προ των εκλογών.
Οι φυσικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότερα για την αποζημίωση των εκλογών της 6-5,έπραξαν το καθήκον τους, χορηγώντας τη έγκαιρα.
 

Η ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ


Η γάτα αντικαθιστά το μηχανισμό ειδοποίησης ότι τελειώνει η αναπνευστική συσκευή...

Πάνω από 53.000 παιδιά εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η προσχολική αγωγή καθώς τη σχολική χρονιά 2012-2013 θα μείνουν
περίπου 53.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, κέντρων φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που διαχειρίζεται τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

διαβάστε περισσότερα