ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.5/1/14

Oι φονικές πυρκαγιές στα πολυόροφα κτίρια

Σήμερα το πρωί στο κέντρο του Μανχάταν (500 West 43rd Street,10th Avenue). Σύμφωνα με την FDNY . ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυόροφο κτίριο 40 ορόφων. Η πυρκαγιά ξεκίνησε   από τον 20 όροφο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός.
Σύμφωνα με το  Νbc, πάνω από 200 πυροσβέστες επιχείρησαν για την κατάσβεση και διάσωση των ενοίκων, ενώ η FDNY (Π.Υ. Νέας Υόρκης) ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε μία ώρα και 40 λεπτά για την ολοκλήρωση του συμβάντος.

Οι πυρκαγιές αυτού του τύπου, είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο που φέρνουν στο νου μας είναι την φονικότατη αυτή στους Δίδυμους Πύργους.
 Πάντως ειδικά πλέον στις μεγαλουπόλεις τέτοιες πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες. Το μέγεθος της δυσκολίας επέμβασης σε τέτοια πολυώροφα κτίρια, δείχνει μια χαρακτηριστική περιγραφή που βρίσκουμε σε ένα εξαιρετικό βιβλιαράκι, εκδόσεις του Α.Π.Σ. του 1984, με τίτλο "ΠΥΡΌΣΒΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΏΡΟΦΑ ΚΤΊΡΙΑ".

διαβάστε τη συνέχεια της ανάρτησης του Γιάννη Σταμούλη