ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.27/8/11

Κινεζοποίηση της εργασίας


Το βαρέλι της ανευθυνότητας των ανθρώπων που διαχειρίζονται την εξουσία δεν έχει «πάτο». Αγωνίζονται όμως για να αποκτήσει «πάτο» το βαρέλι του δημοσίου χρέους.

Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την εργασία τους με «Ν-τροπολογίες» της στιγμής, την ίδια ώρα που οι άνεργοι οδηγούνται στις ΜΚΟ για ανεύρεση εργασίας. Δηλαδή ο γιατρός, ο δάσκαλος, η γαζώτρια, ο ηλεκτρολόγος , ο ανειδίκευτος εργάτης, θα δηλώνουν σκλάβοι στις ΜΚΟ (τις φιλοκυβερνητικές κατά κύριο λόγο) για να έχουν έστω μια ελπίδα στο δικαίωμα της εργασίας. Όλα αυτά τα δήθεν προγράμματα μάλλον είναι βιτρίνα για την «απορρόφηση» χρημάτων απ΄τους δανειστές μας. Χρήματα τα οποία θα «φάμε» όλοι μαζί. Οι εργαζόμενοι τα λίγα (γενιά των 350 ευρώ) και οι ΜΚΟ και οι Κυβερνώντες τα πολλά.

Διαβάστε την ανάρτηση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Το ''υπηρεσιακό'' άγχος, μοιραίος παράγοντας για το θάνατο πυροσβεστών

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο, κατά την ώρα του καθήκοντος, ενός ακόμη ήρωα πυροσβέστη, του Διοικητή της Π.Υ Γυθείου, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου εκτίμηση και ταυτόχρονα να αποκαλύψω, με το παρόν άρθρο, μια πραγματική διάσταση, που όλοι σχεδόν οι αξιωματικοί γνωρίζουν, και κυρίως ανώτατοι και ανώτεροι - αφού ουσιαστικά αυτοί Διοικούν τους μεγάλους και μικρούς υπηρεσιακούς μάχιμους σχηματισμούς του Σώματος - για μια κυρίαρχη και βασική αιτία, που μπορεί ή τουλάχιστον έχει συμβάλει τα μέγιστα, να έχει οδηγήσει πυροσβέστες κατά την ώρα του καθήκοντος σε λάθη και εσφαλμένες πράξεις και παραλείψεις, μοιραίες τελικά για την ίδια τους τη ζωή.............

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑθήνα, 24 Αυγούστου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 201/1/26Συνεδρίασαν σήμερα στην Αθήνα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας και αποφάσισαν να προτείνουν στα Διοικητικά Συμβούλια που θα συνεδριάσουν άμεσα, να υπάρξει κοινή αγωνιστική απάντηση όλων των ενστόλων στην πολιτική της Κυβέρνησης και των τροϊκανών, κατά τα προσεχή εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σ.Α.