Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/4/10

Η ΕΑΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού
Bertolt Brecht

ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Σ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

1η Μάη 2010, ημέρα τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά, τους αιματηρούς αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για έναν κόσμο με ειρήνη, κοινωνική αλληλεγγύη, και δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

Καθημερινός αγώνας των ανθρώπων του μόχθου που δίνουν μέσω του συνδικαλιστικού κινήματος, την πάλη τους, για την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Φέτος διάγουμε τη χρονιά της μεγάλης επιστροφής στον οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Βιώνουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών των εξουσιών που έφεραν την χώρα μας στο χείλος της χρεωκοπίας.

Χρεωκοπία που καλούνται να πληρώσουν οι πιο φτωχοί, οι μη προνομιούχοι Έλληνες.

Με αφαίμαξη του υστερήματός τους, με ληστεία του πενιχρού τους εισοδήματος, που βγάζουν με τον ιδρώτα τους και πολλές φορές με το αίμα τους.

Οι Έλληνες Πυροσβέστες , κομμάτι από τα πλέον αδικημένα της εργατικής τάξης της χώρας μας, δέχονται ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα αυτής της άδικης καταιγίδας.

Μαχόμενοι καθημερινά κάτω από σκληρές συνθήκες, αντιμέτωποι με το κίνδυνο, την απειλή του θανάτου και την ανθυγιεινότητα, με ήδη χαμηλές αμοιβές, χρόνια τώρα καθηλωμένες, δέχτηκαν ήδη τις μεγαλύτερες περικοπές από τις μειώσεις των επιδομάτων και βλέπουν με τρόμο τον δεύτερο γύρο, με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και την προετοιμαζόμενη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική καταιγίδα που ετοιμάζεται.

Οι Έλληνες Πυροσβέστες , σε κοινό μέτωπο με τους υπόλοιπους ένστολους εργαζομένους αυτής της χώρας, ενώνουν τη φωνή τους, φωνή οργής για το άδικο που συντελείται.

Την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.Μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο είναι ο αγώνας.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;

  • "
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στην απαίτηση της Ε.Α.Κ.Π. να δοθεί από τον Υπουργό μία ποιο σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σε σχέση με την έντονη φημολογία που υπάρχει για το τι θα γίνει με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού στην αρχή της συζήτησης είχε δηλώσει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται καμία ρύθμιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για τα σώματα ασφαλείας, αλλά περίπου σε βάθος 6μηνου θα έρθουν σχετικές ρυθμίσεις για τους ένστολους για τα όρια ηλικίας δήλωσε:
«Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση στο νομοσχέδιο του κυρίου Λοβέρδου για τα σώματα ασφαλείας αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι θα προκύψει από την παρέμβαση του Δ.Ν.Τ. σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, πάντως αν προκύψει κάτι θα σας ενημερώσω αμέσως». Σαφέστατη και «καθησυχαστική» η απάντηση.
Από δήλωση όπως του κυρίου Υπουργού σχετικά με τις αλλαγές που προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει στο ασφαλιστικό καθεστώς των Σ.Α. για τα όρια ηλικίας, ότι οι αλλαγές αυτές συμπίπτουν με τις προτάσεις των προεδρείων των Ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας, αποκαλύφθηκε ότι:
Τα προεδρεία έχουν εν κρυπτώ ανοιχτό διάλογο με τον Υπουργό και διαπραγματεύονται την αύξηση των ορίων ηλικίας με σχετικές προτάσεις και την ίδια στιγμή δεν έχουν κάνει καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους των Σ.Α. και στα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός αυτό, γιατί όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα αποτελεί για χρόνια πάγια τακτική των συγκεκριμένων προεδρείων και ειδικά με τον ίδιο Υπουργό επί θητείας του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσον αφορά το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, το μισθολόγιο κ.λ.π. Θα θυμίσουμε επίσης ότι το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έκρυβε την πρόταση του για το Βαθμολόγιο, που ενώ δεν την παρουσίαζε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και γενικότερα τους εργαζόμενους την είχε καταθέσει όμως εδώ και δύο χρόνια στην επιτροπή του ΑΠΣ μέσω της οποίας πρότεινε την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 59 όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Ε.Α.Κ.Π.
Καταγγέλλουμε αυτή την στάση του προεδρείου και το καλούμε να σταματήσει την εν κρυπτώ τακτική διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων μας. Οφείλει άμεσα να ενημερώσει τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και να εξαγγείλει κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι ανατροπές. "

Το παραπάνω κέιμενο, αποτελεί απόσπασμα από ανακοίνωση της ΕΑΚΠ της 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΕΥΠΣ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ιδιαίτερα παράξενο, τα αναγραφόμενα για "δήθεν προτάσεις των προεδρείων των Ομοσπονδιών, καθότι απότι γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
Πάντως ως ΕΑΠΣ ουδέν έχουμε προτείνει, αυτή τη στιγμή γίνεται κύκλος επαφών με τα υπόλοιπα σωματεία.
Άρα υπάρχει δούρειος ίππος με υπόγειες διαδρομές ή τα αναφερόμενα δεν μετέφεραν την πραγματικότητα....