Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

4/1/12

Ερωτήσεις των Βουλευτών ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παντούλα και Χρήστο Χάιδου για προσλήψεις στο Π.Σ.


ΕΡΩΤΗΣΗ Bουλευτή ΣΥΝ Θοδωρή Δρίτσα

04/01/2012 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στη ρύθμιση των προσλήψεων στο Π.Σ. μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ίδρυση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας;
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση το Πυροσβεστικού Σώματος, που εκτός των άλλων θα περιελάμβανε προσλήψεις μόνο μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και τις μετέπειτα κυβερνητικές εξαγγελίες του επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια για εισαγωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, η προηγούμενη Κυβέρνηση (κυβέρνηση Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ) μόνο αυτό δεν έπραξε. Χωρίς καμία διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, προχώρησε στην κατάρτιση κατάθεση και ψήφιση την τελευταία ημέρα εξουσίας της ενός νέου νόμου που περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των Δοκίμων Πυροσβεστών, του Ν. 4029 /22-11-2011 ΦΕΚ 245Α.
Σε συνέχεια λοιπόν των παραπάνω, ο νυν Υπουργός Προ.Πο. καινοτομεί, εισάγοντας το ισχύον προ 7ετίας σύστημα πρόσληψης με τη δυνατότητα κατασκευής κριτηρίων, εξουσιοδοτώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του σήμερα ή τους διάδοχους Υπουργούς αύριο για τις σχετικές ρυθμίσεις (αρθ.37του Νόμου). Προχώρησε μάλιστα στην έκδοση της υπ. αριθ. 39839/30-11-2011 Υπουργικής Απόφασης και έδωσε εντολή στον Αρχηγό του ΠΣ ο οποίος εξέδωσε προκήρυξη στις 13-12-2011.
Η βεβιασμένη αυτή αλλαγή υλοποιήθηκε για να διεξαχθεί η διαδικασία πρόσληψης στο Π.Σ. 750 μονίμων Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών, η οποία αποφασίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με την ΠΥΣ Φ. ΕΓΚΡ.12/31/2803/30-06-2011. Εκτός των άλλων με τη διαδικασία αυτή τίθενται σε προεκλογική ομηρία χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στην μονιμότητα.
Κατά αυτόν τον τρόπο το σύστημα προσλήψεων στο Π.Σ. γίνεται απολύτως διαβλητό επαναφέροντας διαδικασίες επιλογής του 1995 (ΠΔ 203/1995) όσον αφορά στην πρόσληψη των 50 πτυχιούχων αξιωματικών με αμφισβητούμενη διαφάνεια και αυθαίρετο ορισμό κριτηρίων. Το νέο αυτό σύστημα προσλήψεων, σε συνδυασμό με την εισαγωγή του νέου θεσμού των Πυροσβεστών 5ετούς Θητείας που καθιερώνει τέσσερις ταχύτητες εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών αυτών.
Με βάση τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1.Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν την καθιέρωση του νέου συστήματος πρόσληψης στο Π.Σ.;
2.Προτίθενται να προχωρήσει στην υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για εισαγωγή στο Π.Σ. μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και την ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας, από τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου νόμου από αρμόδια ομάδα εργασίας του Υπ.Προ.Πο.;

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ


«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασε εδώ που μας έφτασε»

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011.Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι "Πόντιοι Πιλάτοι" του ΥΕΘΑ,ο ...καλικάντζαρος Βενιζέλος και η "βόμβα" του μισθολογίου

“Πόντιοι Πιλάτοι” στο ΥΕΘΑ ,παραπέμπουν…στον “καλικάντζαρο” τσάρο της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα του μισθολογίου,που όλο και το …τρενάρουν!

Η πολυπληθής ηγετική ομάδα του ΥΕΘΑ , δεν δείχνει καμία διάθεση παρέμβασης για το φλέγον θέμα του ειδικού μισθολογίου,καλυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα που χρησιμποιούσε και ο Μπεγλίτης,δηλαδή ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όσο κι αν δεν το παραδέχονται …από τη τρόϊκα. Δεν είναι μυστικό ότι οι “τροϊκανοί” έχουν δείξει ότι δεν κατανοούν τι σημαίνει να παίρνουν οδοιπορικά οι στρατιωτικοί μας. Ίσως επειδή κανείς από τους δικούς μας πολιτικούς δεν μπήκε στο κόπο να τους εξηγήσει.

Διαβάστε περισσότερα