Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

15/5/12

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ!!



Με το πενάκι του Γιάννη Ιωάννου

Aναδημοσιευμένο από το enstoloisyn.blogspot.com

ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ.Χρυσοχοίδης μιλώντας στο Ρ/Σ Flash 96 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μητρόπουλο &; Αγγελική Σπανού, μεταξύ των άλλων  προχώρησε στα ακόλουθα ανατριχιαστικά:
" Το θέμα είναι ότι αν τυχόν η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της συνολικά, τότε ο πόνος για τον ελληνικό λαό θα είναι πολύ μεγάλος. Και δεν θα ναι μόνο ο πόνος. Γιατί κάποιοι λένε «τι έχουμε να χάσουμε; Ας πάμε στη δραχμή. Τι έχουμε να χάσουμε παραπάνω από ό,τι χάσαμε»; Έχουμε να χάσουμε. Την ελευθερία μας. Θα κυκλοφορούν σε συμμορίες με καλάσνικοφ, αυτοί οι οποίοι θα καταλύσουν την δημοκρατία και τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και θα κυριαρχεί ο ένας πάνω στον άλλο, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η συμμορία του και πόσα καλάσνικοφ έχει. Δηλαδή θα πάμε πλέον σε εμφύλιο πόλεμο."
 
Κύριε Υπουργέ μας, πάλι την Καμπούλ θυμηθήκατε;  Ο σκελετός βγήκε από την ντουλάπα...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012 Αποδεκατισμένη η Πυροσβεστική

Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, ίσως ακόμα μεγαλύτερο φέτος από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Σημειώνεται ότι ήδη από την 1η Μάη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι πυροσβέστες καλούνται ξανά να προσφέρουν το έργο τους με μόνο όπλο το φιλότιμο. Οι πόροι για την Πυροσβεστική μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και πετσοκόπηκαν οι μισθοί και τα επιδόματα των πυροσβεστών. Εξάλλου, μέσα σε μια νύχτα, με μια ελληνική πατέντα, οι 4.000 θέσεις μονίμων που είναι κενές, μετατράπηκαν σε θέσεις επί θητεία με πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης - που βέβαια έχουν θολά εργασιακά δικαιώματα - θέλοντας να δείξουν πως όλα βαίνουν καλώς στο Σώμα.
Μετά την πρώτη απόπειρα για την εφαρμογή αντεργατικού και επικίνδυνου ωραρίου το 2009, στις 26 Απρίλη έγινε η δεύτερη προσπάθεια υλοποίησής του στο 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Αθήνας. Ενώ το 2009 προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν μετά την κατακραυγή από το προσωπικό του Σώματος να βάλουν τους πυροσβέστες να δουλεύουν 12ωρο, πριν από περίπου 15 μέρες το Αρχηγείο ενημέρωσε πως θα εφαρμοστεί πιλοτικά 16ωρο ωράριο εργασίας.

διαβάστε περισσότερα