Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

22/10/10

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο

Στη διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου, τόνισε ότι σήμερα απειλούνται όσα μας παρέχει απλόχερα η φύση λόγω της κλιματικής αλλαγής. "Αυτή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που τα ζούμε με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα.Έχουμε πραγματικούς κινδύνους μπροστά μας. Ίσως κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή. Ιστορικής σημασίας οι αλλαγές. Απειλείται όχι μόνο το κλίμα, αλλά ο πολιτισμός μας".
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το γεγονός της παρουσίας του κ. Ερντογάν στη διάσκεψη αποδεικνύει ότι δύο χώρες μπορούν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να είναι ενωμένες μπροστά στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής.
"Μπροστά στην απειλή ίσως υπάρχει μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία. Να φτιάξουμε περιφερειακά δίκτυα που λειτουργούν με ανανεώσιμους πόρους" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι με τους ηγέτες θα συνυπογράψουν μια συμφωνία που θα εντείνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. "Σκοπός μας είναι όλες οι χώρες να είναι ισότιμοι εταίροι. Πάνω από πολλά περιφερειακά προβλήματα υπάρχουν και πολλά που μας ενώνουν. Το πρόγραμμα θα διευκολύνει το διάλογο μεταξύ κυβερνήσεων, ΜΚΟ, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Σήμερα μαζί μας δεν έχουμε μόνο αντιπροσωπείες των γειτόνων, αλλά και ακτιβιστές του περιβάλλοντος και επιστήμονες που θέλουμε να μας βοηθήσουν για να θέσουμε σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα".
Η στενότερη συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί η παγκοσμιοποίηση έχει επιδεινώσει καταστάσεις για πολλούς, δημιουργώντας ανισότητες στον πλούτο, διατροφική κρίση και κρίση στη διαχείριση των υδάτων.
Στη συνέχεια έθεσε την αναγκαιότητα να εξανθρωπιστεί η παγκοσμιοποίηση. "Λόγω της ραγδαίας αλλαγής που έφερε οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους για να διαχειρίζονται με επάρκεια τις απειλές. Υπάρχει αβεβαιότητα και σκεπτικισμός, ότι πάμε πίσω στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως έχει δείξει η συνεργασία στον ΟΗΕ φαίνεται ότι είναι το δυσκολότερο πράγμα. Ο πλανήτης είναι ένας ενιαίος χώρος που πρέπει να προστατεύσουμε".

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρώ φέρνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Το κόψιμο επιδομάτων που χορηγούνται παράτυπα και κάθε είδους παράνομων αποδοχών, που δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 5.856,08 ευρώ, φέρνει από τον Νοέμβριο η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για περίπου 770.000 δημοσίους υπαλλήλους

Διαβάστε περισσότερα

Αστυνομικός αποτάχθηκε γιατί αρνήθηκε να παραλάβει την ''κάρτα του πολίτη''

Αστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, με συνέπεια στα καθήκοντά του και πίστη στην υπηρεσία του με λευκό μητρώο, αποτάχθηκε απο την υπηρεσία του κατ’όπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής...


Διαβάστε περισσότερα

Οι “Πυροσβέστες” που τα Έκαναν Μούσκεμα…

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, παράλληλα με τις μεγαλόστομες διατυπώσεις για «ιστορικό πατριωτικό καθήκον» και για «πυροσβέστες», καθησύχασε την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία λέγοντας «θα αποδείξουμε ότι υπάρχει η Ελλάδα της ειλικρίνειας και δε θα χρειαστούν μέτρα που θα επιβαρύνουν τον πολίτη».


Διαβάστε το άρθρο υου Αγ.Τσιγκρή