Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

5/9/13

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΦΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ

Η έγκαιρη επέμβαση των  συναδέλφων της Δ.Π.Υ..Πειραιώς εχθές το απόγευμα σε πυρκαγιά σε πολυκατάστημα στο κέντρο του Πειραιά, αποσόβησε τον κίνδυνο για τη δημιουργία μιάς μεγάλης καταστροφής.
Σε  μια  "κόλαση καπνού" οι συνάδεφοι πετύχαν με  πολλούς κινδύνους  και αντιπάλους την δύσκολη πρόσβαση και την μη ορατότητα, να  σταματήσουν  μιά μεγάλη καταστροφή  τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε αγαθά.

Γιατί οι μνήμες από συγκεκριμένες πυρκαγιές είναι οδυνηρές, αν θυμηθούμε λίγο τη δεκαετία του 80, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΜΙΝΙΟΝ,ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ,ΑΤΕΝΕ,ΔΡΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Δεκάδες τραυματισμένοι πυροσβέστες στις τότε κατασβεστικές επιχειρήσεις, τεράστιες καταστροφές, πρόσκαιρη  παράλυση  του κέντρου της πόλης, μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

 Οι  πυρκαγιές σε πολυκαταστήματα, είναι από τις πλέον δύσκολες και πολυσύνθετες πυροσβεστικές επιχειρήσεις. Το πρώτο ουσιαστικό πρόβλημα ειδικά αν το συμβάν γίνει σε ώρες λειτουργίας είναι  η παρουσία μεγάλου πλήθους ατόμων, όπου  η προσπάθεια ασφαλούς απομάκρυνσης και διάσωσής τους, είναι μια αυτόνομη επιχείρηση, που πρέπει όμως να συνδυάζεται με την επιχείρηση κατάσβεσης που  ξεκινά από την  πρώτη στιγμή.

διαβάστε περισσότερα