Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/2/10

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΔΥ-ΓΣΕΕ

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ μαζί με τα αντίστοιχα της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ συμμετείχε στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως.
Με την παρουσία μας, μεταφέραμε τη φωνή των ενστόλων εργαζομένων στα Σ.Α. διαμαρτυρόμενοι για την πιο ανάλγητη από την μεταπολίτευση και μετά οικονομική πολιτική που εφαρμόσθηκε στη χώρα μας, μιας και εμείς αποτελούμε θύματα της.
Η μαζική παρουσία των εργαζομένων θέτει τη βάση για την απόκρουση στα νέα πιο επώδυνα μέτρα που έρχονται και απειλούν να αφαιρέσουν και τα τελευταία ψήγματα του εναπομείναντος εισοδήματός μας.
Δυστυχώς στο σταθεροποιητικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται μείωση των αποδοχών μας, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, η μείωση δε αυτή επιτείνεται από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα στα καύσιμα αλλά και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την αύξηση των συντελεστών και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000,00 που συνδέεται με τις αποδείξεις.
Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και πάλι στην ¨Κλίνη του Προκρούστη¨.
Οι μετά από επίμονες πιέσεις μας ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με το συνταξιοδοτικό μας καθεστώς, διαβεβαιώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν υφίσταται προς το παρόν θέμα συνταξιοδοτικό των ενστόλων, μόνο ως καθησυχαστικές δεν μπορούν να εκληφθούν, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας από την Κυβέρνηση, αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και πάλι ερήμην μας, ένα καινούργιο μοντέλο ασφάλισης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους που θα μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό.
Αλήθεια, για την καταλήστευση των ασφαλιστικών μας ταμείων ποιος ευθύνεται, όταν το ίδιο το κράτος εξανάγκαζε με Νόμο τις διοικήσεις τους να καταθέτουν τα αποθεματικά τους με μηδενικά επιτόκια στην Τράπεζα της Ελλάδος επί σειρά ετών, να επενδύουν σε μετοχές φούσκες και σε δομημένα ομόλογα;
Διεκδικούμε:
- Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
- Νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Κατοχύρωση του Δημόσιου Κοινωνικού Χαρακτήρα της Ασφάλισης στο Δημόσιο.
Δηλώνουμε:
Ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε μόνο εμείς την κρίση.
Απαιτούμε:
Να αντιληφθούν επιτέλους οι Κυβερνώντες ότι πίσω από τους αριθμούς και τις στατιστικές υπάρχουν και άνθρωποι και θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική της αφαίμαξης του εισοδήματος των μισθοσυντήρητων υπαλλήλων.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας, με Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στο αμέσως προσεχές διάστημα και πάντα με την προσμονή των εξελίξεων για τον Οργανισμό μας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…!