Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

12/2/12

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚκΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ


Η μεγαλειώδη συγκέντρωση των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε το μήνυμα της αντίθεσης τους στο νέο ληστρικό μνημόνιο.
Η βραδινή κατάληξη όμως με τους βανδαλισμούς και τους εμπρησμούς δεν συνεισφέρουν στην αντιμνημονιακή πάλη του λαού μας.
Οι Πυροσβέστες που σπεύδουν στο κέντρο της πόλης προσπαθώντας να σβήσουν τις αδηφάγες φλόγες κάνουν το καθήκον τους, προστατεύοντας περιουσίες και ζωές.
Οι Πυροσβέστες που σπεύδουν με κίνδυνο της ζωής τους να περιορίσουν τις δεκάδες πυρκαγιές στο κέντρο της πόλης δεν είναι δυνάμεις καταστολής, αλλά φρουροί-διασώστες της πολιτικής προστασίας της χώρας.
Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας που διαδηλώνουν, να προστατέψουν τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και να διευκολύνουν το έργο τους.
Για να μην παραδοθεί στις φλόγες και την καταστροφή ή ήδη ταλαιπωρημένη από την τροικανή κατοχή πατρίδα μας.
Εφιστούμε επίσης την προσοχή της ηγεσίας του ΥΠΡΟΠΟ για την ασφάλεια των συναδέλφων που επιχειρούν σε αυτή την τραγική για τη χώρα νύχτα.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !

Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι.

Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη, που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους.

Οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντί τους σαν μυρμήγκια, ενώ στο λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του Κακού είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς.

Από τη νέα σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι ο μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά, είναι ο δρόμος της βίας.

Η φωνή της υπομονής, της σύνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής, σημαίνει το τέλος μας ως Έθνους και ως Λαού.


Μίκης Θεοδωράκης

ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΠΑΡΑΓΜΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΣΙΛΕΡ ( 1759-1805):
"Καταραμένε Έλληνα. Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να... στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξ...επέραστος.Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση...Γιατί να σε αγγίξω;Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;"