Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

12/11/10

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Οι Έλληνες Πυροσβέστες κατά την 80ετή του παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος στο δημόσιο βίο της χώρας, έδωσαν, δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά ένα δύσκολο αγώνα παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης και τις ακραίες εκφράσεις τους, την αστοχία των κατασκευών και των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, καθώς και των εγκληματικών πολλές φορές πράξεων συνανθρώπων μας.
Η μάχη που δίνουν διεξάγεται πάνω στο λεπτό νήμα που χωρίζει την ζωή από την απώλειά της και με συνεχή παρουσία κινδύνων και στοιχείων που ασσύμετρα πολλές φορές ανατρέπουν την ομαλή ροή της καθημερινής ασφάλειας.
Σε αυτόν τον πόλεμο, πολλές φορές δυστυχώς η ασπίδα που θέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, εμπεριέχει και τις ίδιες τις ζωές Πυροσβεστών που χάνουν τη ζωή τους κατά την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντος.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανάρτησης του Ταμία του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ και Επιπυραγού Ιωάννη Σταμούλη

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ




Για πρώτη φορά στις 12 Νοεμβρίου 2007 το Πυροσβεστικό Σώμα εόρτασε ένα χρέος δεκαετιών. Εόρτασε επίσημα την Ημέρα Πεσόντων Πυροσβεστών.

Διαβάστε περισσότερα

12/11/2010 Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών



Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών, στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, στη μνήμη όλων των συναδέλφων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.

Διαβάστε περισσότερα