Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

28/3/11

Η ΕΑΠΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Π.Σ

Την Κυριακή 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΑΠΣ πραγματοποιήθηκε η 3η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η ΕΑΠΣ ήταν παρούσα στη Συνέλευση με αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Φίλλιπο Παντελεάκο και το μέλος του ΔΣ Τάσο Μανιάτη στηρίζοντας τον Θεσμό του Εθελοντισμού.
Στο Χαιρετισμό πού απεύθηνε ο Πρόεδρος της Ένωσης κατέδειξε την θέση που πρέπει να λάβει ο Εθελοντισμός και που του αξίζει τόσο μέσα στο Σώμα όσο και στην κοινωνία μας και που θα είναι η ίδια με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες όπου ο Εθελοντής Πυροσβέστης αποτέλεσε και αποτελεί τον Θεμέλιο λίθο του μηχανισμού Πυρόσβεσης και Διάσωσης.

Με το πενάκι του συναδέλφου Σ.Μουρατίδη

Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα

Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα µε αποτέλεσµα το εφάπαξ να βρίσκεται στον αέρα και να υπάρχουν ουρές αναµονής χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων, που περιµένουν µέχρι και πεντέµισι χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του Ταµείου αδυνατεί να προβλέψει πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από πίνακα που έχει συντάξει το ίδιο το ΤΠΔΥ (παρατίθεται δίπλα) για τις πιθανές ηµεροµηνίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων για εφάπαξ, οι αρµόδιοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν εκτίµηση καταβολής του ποσού για όσους έχουν κάνει αίτηση από τον Νοέµβριο του 2010 και µετά.

Διαβάστε περισσότερα

«Καλλικράτης» στο Πυροσβεστικό Σώμα

Μετά την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος θα ληφθούν οι αποφάσεις για τυχόν ίδρυση, αναβάθμιση ή κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα