Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

22/6/12

Απαρηγόρητη η οικογένεια του 28χρονου παλικαριού που έχασε τη ζωή του στη χθεσινή πυρκαγιά της Ελευσίνας. Θρήνος στην Καρδιτσα και το Κουμαρίτσι της Λαμίας απ΄οπου κατάγεται. Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης "είναι μέρα πένθους για εμάς, για όλους τους πυροσβέστες αυτης της χώρας. Θρηνούμε για άλλη μια φορά ένα παλικάρι δικό μας. Δυστυχώς ο καλός συνάδελφος θα συντροφέψει τους πολλούς συναδέλφους που έχουμε χάσει στη μάχη με τη φωτιά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
"Κοινωνία, κράτος και πολίτες, έχω την εντύπωση πως δεν έχουν πάρει στα σοβαρα την υπόθεση της προστασίας των δασών μας από τις φωτιές" λέει ο κύριος Σταμούλης. "Από το 1998 που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου στα συνδικαλιστικά όργανα του πυροσβεστιού σώματος έχουμε γίνει γραφικοί κάθε χρόνο να φωνάζουμε για τις ελλείψεις και την αβλεψία της πολιτειας να προετοιμάσει τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης. Το αποτέλεσμα ειναι κάθε χρόνο να θρηνούμε στάχτες στα δάση μας, συναδέλφους νεκρούς και πολίτες νεκρούς. Κάποια στιγμή αυτή η έρμη χώρα που τα τελευταία χρόνια φλέγεται από το μνημόνιο τουλάχιστον πρέπει να σταματήσει να φλέγεται από τις πυρκαγιές" είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.

διαβάστε περισσότερα στο  http://www.newsit.gr

Eπιστολή της ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ προς ΕΑΠΣ-ΠΟΕΥΠΣ

Κύριοι Πρόεδροι,

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο χαμό του 28χρονου Πυροσβέστη που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, ενώ συμμετείχε χθες στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.
Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια όλων των αστυνομικών της χώρας σε σας προσωπικά όσο και στη μεγάλη οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, σας παρακαλούν δε ιδιαίτερα να μεταφέρετε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια με τη διαβεβαίωση  ότι η απώλεια του συναδέλφου μας, δεν θα μείνει αναπάντητη.
Το τραγικό συμβάν μας πεισμώνει, μας οπλίζει με κουράγιο και δύναμη να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα σε αυτόν τον άνισο αγώνα που δίνουμε καθημερινά για ένα ασφαλές περιβάλλον στον τόπο μας.