Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

7/7/12

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Π.Σ.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Μπονάτσο Παναγιώτη. Από την πλευρά της ΕΑΠΣ τέθηκαν όλα τα εκκρεμή και καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το πυροσβεστικό προσωπικό και τον πυροσβεστικό οργανισμό.
Εκφράστηκε η διαμαρτυρία προς τον κ.Αρχηγό για την απόφαση των πρόσφατων μεταθέσεων, αποτέλεσμα του αναχρονιστικού και άδικου θεσμικού πλαισίου τους, που επιτρέπουν αδιαφανείς και αναξικρατικές επιλογές. Στον ίδιο θέμα ζητήθηκε από τον κ.Αρχηγό η χορήγηση εξόδων ματαθέσεως σε όλους; τους μετατιθέμενους , ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
Επίσης ιδιαίτερη  μνεία έγινε:..
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΑΠΣ ΜΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Π.Υ.ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συναντήθηκε στις 5 Ιουλίου με τον Επιθεωρητή Νοτ.Ελλάδος Αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο Σωτήριο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού, και ιδιαίτερα τα  ειδικότερα στις Π.Υ της διοικητικής ευθύνης της Επιθεώρησης Νοτ.Ελλάδος. 

Οι «άθλιοι» του Δημοσίου | Του Άρη Χατζηστεφάνου

Ο Τζέισον είναι πυροσβέστης στο Δουβλίνο. Όταν τον συνάντησα πριν από δυο χρόνια στο πλαίσιο μιας αποστολής για την κατάρρευση του Κέλτικου Τίγρη έδειχνε συντετριμμένος. Η κόρη του, μου εξήγησε, ντρεπόταν να πει στο σχολείο τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς της. Όχι γιατί ήταν πυροσβέστης, γιατί ήταν δημόσιος υπάλληλος. «Θα δείτε, θα ξεκινήσει και σ’ εσάς» μου εξήγησε περιγράφοντας τα καθημερινά δημοσιεύματα του ιρλανδικού Τύπου που κατηγορούσαν τους δημοσίους υπαλλήλους για ό,τι στραβό συνέβαινε στη χώρα – συχνά με προσβλητικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας ο φόβος που προκαλείται μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης προκαλεί συχνά περιστατικά κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα