Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

12/12/11

Η πρότασή μας για το νέο μισθολόγιο



Οι μειώσεις στο εισόδημα την διετία που πέρασε έχουν οδηγήσει όλους τους εργαζόμενους στα όρια της φτώχιας.Το ενιαίο μισθολόγιο που επεβλήθη με τον Ν4024/2011 έφερε αλλαγές στον τρόπο αμοιβής τω εργαζομένων του δημοσίου. Στην βάση όμως αυτού του μισθολογίου διαπιστώνουμε ότι ο ένστολος εργαζόμενος αμείβεται λιγότερο απ΄τον αντίστοιχο του Δημοσίου.Ειδικότερα ο βασικός μισθός για νεοδιόριστο ΔΕ στο δημόσιο ανέρχεται στα 858 ευρώ όταν ο βασικός μισθός του Πυροσβέστη- Αστυνομικού και Λιμενικού είναι 683 ευρώ, ο βασικός μισθός για νεοδιόριστο ΠΕ ανέρχεται στα 1092 ευρώ με το νέο ενιαίο μισθολόγιο όταν ο βασικός μισθός του Ανθυποπυραγού και των αντιστοίχων των ΣΑ αλλά και των Ενόπλων δυνάμεων είναι 899 ευρώ και ο ένστολος έχει επιπλέον τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας.


Η έννοια του δικαίου στα χρόνια της ΤΡΟΙΚΑΣ



Κύριε Υπουργέ

Συνεπείς στην δι’ αλληλογραφίας επικοινωνία μας, μιας και τόσους μήνες πλέον από την υπουργοποίησή σας στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. δεν έχετε βρει το χρόνο να συναντήσετε την Ένωσή μας, σας εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τη νέα νομοθετική ρύθμιση που πάλι κρυφίως από τον δημόσιο διάλογο προωθείτε.Δυστυχώς παρότι συμμετέχετε στη νέα Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», από την ίδια θέση, μεταφέρατε ακριβώς το ίδιο πνεύμα που διοικείτε το Υπουργείο μας, από την ανάληψη των καθηκόντων σας.






Αναλογιστική Μελέτη Βιωσιμότητας ΤΕΑΥΠΣ/ΤΕΑΠΑΣΑ.

Αναφορικά τώρα με την εκπόνηση της Αναλογιστικής Μελέτης Βιωσιμότητας του Ταμείου μας ΤΕΑΥΠΣ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:1. Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση την 1η Δεκεμβρίου μας αποστείλατε την αναλογιστική μελέτη του Ταμείου μας, και εντός 4 ημερών, τελεσιγραφικά μας ζητήσατε τις απόψεις της Ένωσής μας για να αποφασίσει το Δ.Σ. του ταμείου 3 μέρες μετά.2. Η συγκεκριμένη αποστολή της μελέτης, για μας, αποτελεί και την πρώτη επίσημη επικοινωνία με το ΤΕΑΠΑΣΑ.Επισημαίνουμε ότι δεν ενημερωθήκαμε ποτέ, για το πότε με ποιο τρόπο και από ποιο φορέα συντάχθηκε η Αναλογιστική Μελέτη.Μετά τη σύνταξή της δεν έγινε παρουσίαση και ανάλυση-επεξήγησή της στους φορείς από τους συντάκτες, αλλά και ενημέρωση από το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ για τις απόψεις του επί της μελέτης.
Διαβάστε την παρέμβαση της ΕΑΠΣ για την αναλογιστική μελέτη του πυροσβεστικού επικουρικού ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ