Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

16/3/12

Βία και τρομοκρατία: Η “δημοκρατία” της μνημονιακής εξουσίας


Από το φθινόπωρο του 2009 η χώρα και η κοινωνία οδηγούνται στην καταστροφή, μέσα από μια συντονισμένη και συστηματικώς ασκούμενη ΒΙΑ, που προσλαμβάνει τις μορφές της οικονομικής, της κοινωνικής και της ψυχολογικής βίας.
Πρόκειται κυριολεκτικώς για μια μεθοδευμένη πολεμική επιχείρηση, την οποία εξαπέλυσαν τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα, με πολιτικούς «εκτελεστές» τα κομματικά υποχείρια, τα οποία συμβολοποίησαν και επισημοποίησαν την πλήρη υποταγή τους με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Με τη σειρά της, η κυβέρνηση αυτή αποτέλεσε «ευτυχές προϊόν» της πολιτικής βίας που άσκησαν τα τραπεζικά – κερδοσκοπικά κέντρα και το επιτελείο του Δ Ράιχ στο πολιτικό σύστημα της διακυβέρνησης.
Όσοι ερμηνεύουν υποκριτικώς τις αντιδράσεις, την οργή, την απόγνωση των πολιτών σαν βία θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία δεν συνιστούν βία. Αντίθετα, ΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, ΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που στερούνται πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης.

διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Π.Σ.


Η ΕΑΠΣ στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δράσης και κυρίως εκφράζοντας την αγωνία της, τόσο για τις διοικητικές ακροβασίες, όπου καλούνται να υλοποιήσουν μέλη της, όσο και για το μέλλον του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέδειξε τα τραγικές πολιτικές επιλογές που ακολουθήθηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί ο τελευταίος διαγωνισμός για την πρόσληψη των 5ετών Πυροσβεστών.
Η ένστασή της, εντοπίστηκε τόσο στην καινοφανή διαδικασία πρόσληψης τους, όσο στην εν συνεχεία αναχρονιστική, αποσπασματική και πρόχειρη εκπαίδευσή τους.
Η ουσιαστική της, όμως διαφωνία είναι η τριχοτόμηση του προσωπικού με δημιουργία πολλών ταχυτήτων, διαφορετικών εργασιακών δικαιωμάτων, αμοιβών και υποχρεώσεων αυναδέλφων.

διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

1.Οι εξεταζόμενοι μεταφέροντας σακίδιο 20,43 κιλών, θα διανύσουν μία επίπεδη απόοσταση 4,83 χιλιομέτρων σε χρόνο μικρότερο των 45 λεπτών.
2.Οι εξεταζόμενοι θα μεταφέρουν μία αντλία τύπου Mark III με την ξύλινη βάση της (σύνολο 29 κιλών) γιά 100 μέτρα.
3. Οι εξεταζόμενοι θα χρονομετρηθούν για τη μεταφορά 4 τυλιγμένων σωλήνων διαμέτρου 45 mm και συνολικού μήκους 120 μέτρων και βάρους 23 κιλών για 300 μέτρα.
4. Οι εξεταζόμενοι θα τραβήξουν μιά γεμάτη νερό σωλήνα 45mm για 200 μέτρα σε χρόνο 4min και 10 sec.

Mην τρομάξουν τα παιδιά, είναι από το πρόγραμμα της Δασικής Υπηρεσίας, της Βρετανικής Κολομβίας, του Καναδά.

«Χορός» προσφυγών κατά των νέων εργασιακών μέτρων

Αρχισε χθες ο «χορός» των προσφυγών κατά των νέων εργασιακών μέτρων που αποφάσισε στις 28/2/12 το Υπουργικό Συμβούλιο και τα οποία προσβάλλονται ως αντίθετα σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις Νάκου για το ν/σ "Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς και άλλες διατάξεις»,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, μετά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς και άλλες διατάξεις», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία, αποτελεί μία αναγκαιότητα, που αν και έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, εντούτοις ανοίγει το δρόμο για την ουσιαστική και έμπρακτη προστασία της Ελληνικής Ναυτιλίας.Είναι εξαιρετικά σοβαρό, ωστόσο, το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η, εκ των υστέρων, νομιμοποίηση παρατυπιών στο διαγωνισμό για το διορισμό 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Τις αδιαφανείς διαδικασίες του διαγωνισμού, που κατέληξε στο διορισμό δεκάδων υποψηφίων με πλαστά δικαιολογητικά ή ελλειπείς προϋποθέσεις, τις καταγγείλαμε πρώτοι και επακολούθησαν και άλλοι πολλοί, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε προσπάθεια να νομιμοποιηθούν αυτές οι παρατυπίες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Είμαστε παγίως υπέρ της εργασιακής αποκατάστασης των εποχικών πυροσβεστών, που για πολλά χρόνια προσέφεραν υπηρεσίες στη χώρα, αρκεί η αποκατάσταση να αφορά αυτούς που πραγματικά δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.Τέλος, δεν είναι κατανοητό –ούτε καν από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής– ποια ειδικότερη ανάγκη προκαλεί την εσπευσμένη δημιουργία της νέας κατηγορίας «Διοικητικών Αξιωματικών», με τη σύσταση 70 θέσεων. Η δημιουργία του νέου κλάδου γίνεται χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και, το βασικότερο, χωρίς μελέτη των αναγκών του Αρχηγείου του Σώματος.Τα παραπάνω, δείχνουν την προχειρότητα με την οποία κινήθηκε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε δύο μήνες διορθώνει και ένα προηγούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου ή μία προηγούμενη Απόφαση... Σήμερα, που η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με μία πρωτοφανή έκρηξη της εγκληματικότητας, πρέπει να θέσουμε και πάλι σοβαρά τις προτεραιότητες. Να ενισχύσουμε, το ηθικό, το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή δυνατότητα των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει με εθνική ιδεολογία και αποτελεσματική πρακτική στα θέματα της ασφάλειας».