Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/4/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Στις 30 Απρίλη στα γραφεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πραγματοποιήθηκε συναντηση των εκπρόσωπων των Ομοσπονδιών και Πανελλήνιων Ενώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και των συνταξιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού, αποτελούμενη από τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, τον υπεύθυνο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων Τάσο Μαυρόπουλο και τον Γραμματέα της Νεολαίας Ν. Ηλιόπουλο.
Διαβάστε περισσότερα

Mε το πενακι του συναδέλφου Σπ.Μουρατίδη


Πάντα επίκαιρος, ο  Αντιστράτηγος Π.Σ.  ε.α. Σπύρος Μουρατίδης με το επτανήσιο καυστικό πενάκι του σχολιάζει την δύσκολη καθημερινότητα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Στις 30 Απρίλη, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και Πανελλήνιων Ενώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, συναντηθήκαμε στα γραφεία της Κ.Ο. του ΚΚΕ στη Βουλή, με αντιπροσωπεία του, με επικεφαλή τον Βουλευτή Θ.Παφίλη. Από την πλευρά μας  θέσαμε τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι ένστολοι και την εξίσου δεινή θέση των επαγγελματικών οργανισμών μας...

διαβάστε περισσότερα

Αγεωγράφητοι κι αχαρτογράφητοι στην αντιπυρική περίοδο

Αύριο ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος και για πρώτη φορά, μετά από μία αλυσίδα σειράς ετών, όχι δεν μόνο έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές συσκέψεις, όχι μόνο δεν έχουν δοθεί τα κονδύλια στη τοπική αυτοδιοίκηση για τον καθαρισμό των δασών και των περιαστικών χώρων, όχι μόνο δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας ο επήγειος και ο εναέριος μηχανισμός δασοπυρόσβεσης, αλλά θ' αποτελέσει πιθανότατα παρελθόν μία από τις πλέον σημαντικές εφαρμογές  πρόβλεψης κινδύνου που υπήρξε αναπόσπαστο καθημερινό στοιχείο κι εργαλείο δουλειάς του αντιπυρικού επιτελείου.

Διαβάστε περισσότερα

Εξώδικο για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυρ/στών

Εξώδικο απέστειλε προς τονΠρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής η Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών διαμαρτυρούμενη γιά  την κωλυσιεργία του Αρχηγείου του Π.Σ. να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες γιά την πρόσληψη φέτος των 1906 συμβασιούχων Πυροσβεστών, με αποτέλεσμα οι ίδιοι και οι  οικογένειες τους να είναι στην κυριολεξία επί ξύλου κρεμάμενοι, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα προσληφθούν και πότε θα προσληφθούν.

Παρέμβαση του Τ.Μαυρόπουλου, υπευθυνου τμήματος Σωμ.Ασφαλείας του ΣΥΝ για το εκλογικό επίδομα και τις αντιδράσεις των ενστόλων

Πριν μέρες  έγραφα για την  γνωστή πολιτική της απαξίας των ένστολων εργαζομένων,, που παραδοσιακά συνεχίζουν οι συνοδοιπόροι του μνημονίου, των συγκυβερνήσεων  ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.
Αφορμή  ήταν η περιπέτεια της χορήγησης του εκλογικού επιδόματος., το οποίο αφού με τη δικομματική τους συναίνεση,  ήρθαν και το έκοψαν, στη συνέχεια μετρώντας τα χιλιάδες ψηφαλάκια των δυσαρεστημένων ενστόλων, τελευταία στιγμή με τροπολογία νυχτός, το επανέφεραν, αυτή τη φορά όμως με οιικονομικό πλαφόν, που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς δεν θα ξεπερνά τα 150 ευρώ. Στην ίδια παρέμβασή μου σημείωνα ότι οι " Οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. δεν τσιμπάνε πλέον. "
Και την απάντηση την έδωσαν σε πρώτη φάση τα σωματεία τους:...

διαβάστε την παρέμβαση

'Εγινε κι αυτό.Αίτηση επαναφοράς-κόλαφος απόστρατου αξιωματικού,λόγω οικονομικών δυσκολιών

Αίτηση επαναφοράς στην ενεργό υπηρεσία κατέθεσε στο ΓΕΝ απόστρατος αξιωματικός “λόγω των άδικων μειώσεων που έχουμε υποστεί οι απόστρατοί και τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει”.
Η ενέργεια αυτή είναι άλλο ένα δείγμα των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών στις οποίες υποχρεώθηκαν να ζουν πλέον χιλιάδες απόστρατοι.
διαβάστε περισσότερα