Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

5/6/14

Τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης,οφείλουν να μην γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη της ενίσχυσης του σκέλους της πρόληψης, γιατί δεν αρκεί η εκείνο της καταστολής. Απαιτείται έτσι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών (π.χ. δασαρχεία, κ.α.), η σύνταξη και ανάρτηση από τις Διευθύνσεις Δασών των δασικών χαρτών για όλα τα δάση της (σήμερα υφίστανται μόνον τρεις), η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό.
Για το τελευταίο θέμα η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), οι οποίοι της μετέφεραν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με ενδεχόμενα προβλήματα συνέργειας και συντονισμού με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Ανησυχία στην Πυροσβεστική για τη συνεργασία με τις νέες τοπικές αρχές

Η Ένωση Αξιωματικών σχεδιάζει σειρά επαφών με δημάρχους και περιφερειάρχες


Την ανησυχία τους για τη συνεργασία που θα έχουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές με απερχόμενους δημάρχους και περιφερειάρχες στον τομέα της πυροπροστασίας εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών.

Όπως εκμυστηρεύονται, φοβούνται το ενδεχόμενο όσοι δεν επανεξελέγησαν να ατονήσουν στον τομέα της συνεργασίας -ιδιαίτερα τον Αύγουστο που θα είναι ο τελευταίος μήνας της θητείας τους- και να τεθεί ζήτημα σωστού συντονισμού σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υπάρχει ζήτημα και με τους νεοεκλεγέντες τοπικούς άρχοντες που αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα βρίσκονται σε φάση προσαρμογής στα νέα τους καθήκοντα κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, διάστημα που διαρκεί ακόμη η αντιπυρική περίοδος.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τους προβληματισμούς της η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) σχεδιάζει σειρά επαφών με νεοεκλεγέντες τοπικούς άρχοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αναμένεται να έχει συνάντηση αντιπροσωπεία της Ένωσης με τη νέα περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου