Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

15/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2010

15-12-2010
Συνάδελφοι

Όπως καλά γνωρίζετε από τις παραμονές της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ως ΕΑΠΣ προχωρήσαμε σε αλλεπάλληλες παραστάσεις – παρεμβάσεις προς την παρελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη καταβολή του «δασικού επιδόματος» για το 2010. Δυστυχώς όπως και σε όλα τα ζητήματα του χώρου μας, υπήρξε πλήρη αδιαφορία και απαξία με αποτέλεσμα να μην κινηθεί τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Με την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα πολιτική ηγεσία, στην πρώτη κιόλας συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα, θέσαμε το αίτημα της μη καταβολής του «δασικού» και ζητήσαμε να τεθεί στο επίκεντρο των άμεσων πρωτοβουλιών του.
Στο διάστημα που πέρασε , συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα για την διατήρηση του ζητήματος στην κορυφή της ατζέντας των προβλημάτων μας.
Η προσπάθεια αυτή τελικά έφερε καρπούς.
Η κατανόηση του δίκαιου του αιτήματος μας από τον κ. Υφυπουργό κ. Όθωνα και οι καίριες ενέργειες του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου κ. Στεφανίδη κατάφεραν έστω και στο παρά πέντε να εξασφαλίσουν τη υποστήριξη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και την εν τέλει συμφωνία των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών και εν μέσω του μνημονιακού κυκλώνα να εξασφαλιστεί μία δόση του δασικού επιδόματος, μικρό αντιστάθμισμα της παραδοσιακής πλέον θερινής υπερεργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.
Αργά το μεσημέρι σε επικοινωνία με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στ. Στεφανίδη μας ενημέρωσε ότι το ποσό που εξασφαλίστηκε ανέρχεται στα 500 ευρώ και η χορήγησή του θα πραγματοποιηθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες .