Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

5/10/11

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ


Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε τον εαυτό της.
Χωρίς καμία διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, προχώρησε στην κατάρτιση και κατάθεση προς ψήφιση, «εν μία νυχτί» ενός νέου νόμου που περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των Δοκίμων Πυροσβεστών.
Μετά την εισαγωγή του νέου θεσμού των Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης που καθιερώνει τέσσερις ταχύτητες εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, μη υπολογιζόμενης και της φημολογούμενης «εφεδρείας», έρχεται το νέο σύστημα πρόσληψης Δοκίμων Πυροσβεστών.
Ο Αξιότιμος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, πετάει στο καλάθι των αχρήστων, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο ξεκάθαρα προέβλεπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ;


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μήνες πριν, είχατε αποστείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, προκειμένου να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, σχέδιο νόμου για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντών πυροσβεστών, με τις ρυθμίσεις του οποίου αναδιαμορφώνονταν το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στους εθελοντές πυροσβέστες, τους εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς και τα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, είχαμε διαπιστώσει θετικές κατευθύνσεις για την αναβάθμιση του θεσμού, στις οποίες είχαμε συνεισφέρει με τις θέσεις μας, δύο χρόνια πριν, όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαλόγου.
Τα ειδικότερα θετικά σημεία του νομοσχεδίου, τα είχατε επισημάνει και παρουσιάσει και εσείς με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 14 Ιουνίου του 2011.
Σήμερα όμως, αιφνιδιαστικά και παρ ότι δεν προέκυψε από την δημόσια διαβούλευση, που εσείς δημοσιεύσατε, ζήτημα αλλαγής των κύριων διατάξεων, αναγνώσαμε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ένα διαφορετικό στην κύρια κατεύθυνση και φιλοσοφία σχέδιο νόμου να εισάγεται προς συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ιδιαίτερο προβληματισμό, μας προξένησαν τις τελευταίες ημέρες συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σε συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστολόγιο, όπου παρουσιάζεται Ανώτερος Αξιωματικός, που υπηρετεί στο γραφείο του κ.Αρχηγού να λέει « εγώ κάνω κουμάντο στην Πυροσβεστική κι όχι ο Αρχηγός» http://petraskandalou.blogspot.com/2011/09/m_27.html#more
καθώς και να φέρεται ότι «αυτός ουσιαστικά προδιαγράφει τις μεταθέσεις, μετακινήσεις, προαγωγές, αποστρατείες κ.λ.π υπηρεσιακές μεταβολές, και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, τις πραγματοποιούν» http://petraskandalou.blogspot.com/2011/10/blog-post_9538.html#more

Διαβάστε περισσότερα