Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

16/8/12

Η «Εταιρεία Εμπρηστών» και η πλούσια δράση της

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Εντυπωσιασμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε πριν από περίπου σαράντα χρόνια τη δράση μιας πρωτότυπης εταιρείας, η οποία λειτούργησε επί μία πενταετία, αποκομίζοντας κέρδη ύψους 10.786.000 δραχμών. Με δεδομένα τα μεγέθη της εποχής, επρόκειτο για μία επικερδέστατη επιχείρηση, με τη διαφορά ότι παρουσίαζε… κακουργηματικές ιδιαιτερότητες. Επρόκειτο για μια «Εταιρεία Εμπρηστών», η οποία αποτελείτο από 18 εμπόρους και βιοτέχνες των Αθηνών και λεγόταν πως είχε ως έμβλημά της το κεφάλι του Νέρωνα. Και αν τους άφηναν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους φαίνεται πως ήταν ικανοί να κάψουν τη μισή Αθήνα!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Οι τεράστιες ευθύνες των αρχηγών Γενικών Επιτελείων και των Σ.Α, μπροστά στον "κυκλώνα" περικοπών που έρχεται

Τα όσα έρχονται μαζί με το φθινόπωρο δεν επιτρέπουν δυστυχώς αισιοδοξία για τους πολίτες της χώρας. Τα μέτρα των 11,5 δις θα αποτελέσουν όπως όλα δείχνουν τη “τελική λύση” για τους Έλληνες.
Οι στρατιωτικοί όχι απλά δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι από τους πρώτους που θα “πέσουν” από τη νέα
επέλαση των τροϊκανών.
Ανεξάρτητα από τι τι θα πράξουν και κυρίως από το τι θα καταφέρουν οι τρεις υπουργοί του ΥΕΘΑ ,οι ευθύνες που έχουν οι τέσσερις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι τεράστιες. Σ΄ αυτή τη τετράδα Αρχηγών έλαχε να “πολεμήσουν” όχι σε πραγματικό πεδίο μάχης,αλλά σ΄ ένα εξίσου εξοντωτικό πόλεμο που απειλεί με αφανισμό τη χώρα και τις ΕΔ της....

διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Απόφαση-βόμβα για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Aπόφαση - βόμβα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές (και Αστυνομικές) Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ακυρώνει την υφιστάμενη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών που υφίστανται οι υποψήφιοι σπουδαστές!
Οπως γράφουν τα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Αθηνών Πέτρος Αγγελάκης, ο οποίος ασχολείται με θέματα κατάταξης υποψηφίων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, «το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρωτοποριακή απόφαση που μόλις εκδόθηκε, δικαίωσε υποψήφιο Στρατιωτικής Σχολής, ο οποίος είχε αποκλειστεί ως ακατάλληλος στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες».

διαβάστε περισσότερα

ΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ: "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΜΑΣ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ..."

Δεν αντέχω άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, που μας συνθλίβει όλους και εξερράγην", είπε ο αξιοπρεπέστατος συνταξιούχος πυροσβέστης που επιτέθηκε στον Κάρολο Παπούλια, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο γυναικείο μοναστήρι Θεοτοκιό της Άρτας για να εκκλησιαστεί τον Δεκαπενταύγουστο..

ΤΑΜΑΤΑ