Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/6/10

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ

Την Δευτέρα 14-06-2010 συνεδρίασε το νέο Δ..Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 06-06-2010 και εξέλεξε το νέο Προεδρείο του.
Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Στις 2 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γρηγορίου ΤΑΣΟΥΛΑ, ύστερα από άμεσο αίτημα που υποβλήθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για το ασφαλιστικό των ενστόλων.



Τα προεδρεία αναφέρθηκαν στο κλίμα της γενικευμένης ανησυχίας που επικρατεί στους ένστολους από την αβεβαιότητα για το ασφαλιστικό και εργασιακό τους μέλλον. Επίσης τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπονται οι εγγενείς ιδιαιτερότητες της εργασίας και οι επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες με τις οποίες βρίσκοντε αντιμέτωποι, κάτι που διαφοροποιεί την ουσία του λειτουργήματος των ενστόλων σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Επισημάνθηκε δε ότι θα πρέπει να αντιστραφεί οπωσδήποτε η υφέρπουσα αρνητική αίσθηση περί ασφαλιστικού αιφνιδιασμού και ανατροπής άρδην των δεδομένων που ισχύουν για τους ένστολους και έχουν, υπό το κράτος πανικού, οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε υπηρεσιακή έξοδο.
Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι:
1. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και δεν τίθεται θέμα επείγοντος για τους ενστόλους.
2. Το ασφαλιστικό κάποια στιγμή θα ανοίξει για τους ενστόλους.
3. Στις επόμενες ημέρες θα έχει μια πρώτη σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών και σε διάστημα ενός μήνα (τέλη Ιουνίου) θα υπάρξει εκ νέου συνάντησή μας για έναρξη διαβούλευσης που θα παρέχει τον απαραίτητο χρόνο ανάπτυξης επιχειρημάτων και διαμόρφωσης προτάσεων.
4. Πριν το μήνα Σεπτέμβριο, κατ’ εκτίμησή του, δεν θα προωθηθεί καμία ασφαλιστική μεταβολή.