ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.1/11/11

Πραξικοπηματική σφαγή 16 ανωτάτων αξιωματικών - Ν.Δ.: Θα επαναφερθούν


Με την σφαγή 16 αντιστρατήγων, αντιναυάρχων και αντιπτεράρχων, από τους οποίους οι τέσσερις Αρχηγοί, η κυβέρνηση "σφράγισε" τις έκτακτες πραξικοπηματικές, όπως τις χαρακτηρίζει η Ν.Δ. κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ. Νέοι Αρχηγοί είναι οι: Μιχάλης Κωσταράκος, νυν διοικητής Γ΄ΣΣ νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Ζαζιάς, νυν διοικητής Δ΄ΣΣ, νέος Α/ΓΕΣ, Αντώνης Τσαντιράκης, αρχηγός ΑΤΑ για Α/ΓΕΑ και Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, νυν διοικητής ΔΔΜΝ Α/ΓΕΝ.

Στο Ν.Δ. λένε ότι οι κρίσεις είναι "μηδέποτε γενόμενες", οι αποταχθέντες θα ανακληθούν στην υπηρεσία όλοι ή σχεδόν όλοι και οι νεοτοποθετηθέντες θα αποστρατευτούν όχι εκδικητικά αλλά για έναν πολύ απλό λόγο: Είναι εξαιρετικά άπειροι για τις θέσεις αυτές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Στην καθημερινή υπηρεσιακή μας ζωή, είθισται, ο πολιτικός προιστάμενος, Υπουργός, του Πυροσβεστικού Σώματος, να κοινοποιεί στο πυροσβεστικό προσωπικό ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ γιά εθνικές επετείους, θρησκευτικές εορτές ή γιά ζητήματα ανάληψης δράσης γιά τα ζητήματα του πυροσβεστικού οργανισμού.
Παραμονή της εθνικής εορτής στις 27-10-2011 κυκλοφόρησε στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έγγραφο του Α.Π.Σ. που κοινοποιούσε στο πυροσβεστικό προσωπικό, Δελτίο Τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με σχετική δήλωσή του.

Προς στιγμήν ψήγματα χαράς διεσκορπίσθηκαν, μιάς και λήξη της αντιπυρικής περιόδου έχουμε, οι συνάδεφοι περιμένουν τα συγχαρητήρια του κ.Υπουργού, αλλά και την πρωτοβουλία του να δώσει έστω και τώρα το "δασικό".
Φευ! Η δήλωση του κ. Υπουργού αφορούσε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο, όπου πληροφορούσε το πυροσβεστικό προσωπικό ότι: "«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής είναι μία μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης και ενός σκληρού αγώνα τόσο στην Ευρώπη , όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας.
Είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά για να επαναφέρουμε με γρήγορους ρυθμούς την πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σε αυτή την εθνική και πατριωτική προσπάθεια είναι ανάγκη να συμμετάσχουν ενεργά όλες οι υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Απομονώνοντας ταυτόχρονα, με αποφασιστικό τρόπο, όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κρίση για τη διεύρυνση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής τους στο σύστημα εξουσίας της χώρας."

Πρόκειται πράγματι για μια καινοφανή χρησιμοποίηση του υπηρεσιακού πυροσβεστικού μηχανισμού γιά την προώθηση των κομματικών απόψεων του κ.Υπουργού.
Ο οποίος επίσης μας πληροφορεί ότι η κυβέρνηση είναι του ΠΑΣΟΚ (και όχι όλων των ελλήνων όπως θεωρούσαμε) και επίσης ότι στην χώρα αυτή υπάρχει μιά μεγάλη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τους Έλληνες σε "υγιείς και προοοδευτικές δυνάμεις" και τους άλλους;.
Μάλλον ο κ. Υπουργός γι' αυτό τόσο καιρό μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ δεν έχει συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Π.Σ. Τους θεωρεί από την άλλη πλευρά..

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης και γιά το σύνολο της δράσης του στο Υ.Προ.Πο. έδωσε σήμερα ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ.Παπουτσής.
Στην εκτενή του συνέντευξη γιά τα παραπάνω, δεν συμπεριλαμβανόταν ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ γιά το έργο του στον τομέα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου:"Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να ρωτήσω απλά τι θα λέγατε σε 65 Αστυνομικούς που τον περασμένο μήνα πήραν αρνητική μισθοδοσία, 23 νομίζω αρνητικές, μηδενικές, περίπου 1.095 από 1 έως 500 ευρώ και αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην κοινωνική αντίδραση. Και αν και κατά πόσο θα μπορούσατε να δικαιολογήσετε ή αν δικαιολογείτε κάποια εργασιακή αδράνεια ή εργασιακή αυθαιρεσία."

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Ούτε εργασιακή αδράνεια ούτε εργασιακή αυθαιρεσία μπορώ να προσάψω σε ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν τις οικονομικές συνθήκες και αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα στα εισοδήματά τους. Αντίθετα, μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον εμείς εδώ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχουμε μάλλον ήσυχη τη συνείδησή μας υπό την έννοια ότι οι μάχες που δώσαμε για το εισόδημα και για τους μισθούς όλων των Αστυνομικών ανεξαιρέτως και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως επίσης και για διευκολύνσεις στη συνέχεια όσον αφορά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ήταν μάχες που έφεραν αποτελέσματα. Και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι είναι μάλλον άστοχο το γεγονός ότι απευθύνετε την ερώτηση σ’ εμάς. Όσον αφορά όμως το γεγονός ότι υπάρχουν Αστυνομικοί μαζί με άλλους εργαζομένους, με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ότι έπεσαν πάνω σε μια συγκυρία όπου οι δανειακές τους υποχρεώσεις, οι προσωπικές δανειακές τους υποχρεώσεις και οι άλλες υποχρεώσεις, κυρίως οικογενειακού χαρακτήρα, γιατί τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι οι περισσότερες από αυτές, τους οδήγησαν σε πολύ χαμηλά εισοδήματα αυτούς τους μήνες, είναι ένα γεγονός που πραγματικά το αντιλαμβάνομαι, το συμμερίζομαι και γι’ αυτό το λόγο κάναμε και τις παρεμβάσεις τις οποίες κάναμε.
Πάντως το μέλημά μας είναι σταθερό, είναι ουσιαστικό και νομίζω ότι με συνέπεια το υπηρετούμε. Είναι να εγγυηθούμε τις καλύτερες δυνατές αποδοχές γι’ αυτούς οι οποίοι δίνουν τη μάχη καθημερινά, σε πολλές περιπτώσεις με κίνδυνο της ζωής τους για να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας μας. Και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε εμείς."

ΔΗΛΑΔΗ Ο Κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ
ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΟΛΟΓΙΚΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ
ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ
ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΝΤ: Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου


Αλιευμένο από το διδίκτυο, από τον Ι.Αρτοποιό, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο.....
188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;
Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece