Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

24/4/12

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ανασύρθηκε από τον σκονισμένο πάτο της ιστορικής λήθης η  αναχρονιστική και εντελώς ξεπερασμένη  κομματική δράση συναδέλφων στο Π.Σ.
Το στορυ έχει ως εξής:

Λίγες μέρες πριν εδώ σε αυτό το ιστολόγιο αναρτήθηκε ένας σχολιασμός σε άρθρο του τ.Υπουργού Προ.Πο. κ.Παπουτσή με τίτλο "Υπουργέ μας; Ωραίες οι θεωρητικές μπροσούρες, αλλά έχουμε και μνήμη.',         όπου  αντιπαρατάθηκαν τα έργα με τους λόγους του αξιότιμου κ.Υπουργού.

Το κείμενο αναρτήθηκε και στο facebook  στον τοίχο του κ.Παπουτσή, κάτω από τη σχετική ανάρτηση του  άρθρου του.
Προφανώς ο αντίλογος δεν άρεσε, όπως πληροφορηθήκαμε συνδικαλιστές του χώρου, κλήιθηκαν να αταπαντήσουν στο σχολιασμό της ΕΑΠΣ. Λόγω της απροθυμίας τους όμως, προφανώς  ανασύρθηκε  η ΠΑΣΚ Πυροσβεστών(;) να απαντήσει.
Έτσι κάτω από την ανάρτησή μας ο χρήστης F.Dimaresis για την ΠΑΣΚ Πυροσβεστών, εξαπολύει το διατεταγμένο λιβελογράφημά του εναντίον της ΕΑΠΣ.
Δεν ξέρουμε αν είναι ο ίδιος με τον συνεπώνυμο συνάδελφο επικεφαλή του Νομικού Τμήματος του Α.Π.Σ.
Αν είναι πάντως ο ίδιος είναι εξαίρετος ως εκπρόσωπος του κ.Παπουτσή.
Οσο για την ΠΑΣΚ, ως εναπομείνασα κομματική οργάνωση στο χώρο του Π.Σ. τι να προσθέσουμε...
ΤΟ 1981 πέρασε και είναι ΙΣΤΟΡΙΑ. Κρίμα.
 Ακολουθεί το  κείμενο
Τέλος κλείνοντας θα χρησιμοποιήσουμε και μείς μιά φράση του Αυστριακού  Βιτγκενστάιν:
"για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς καλύτερα να σωπαίνει"

Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή την έναρξη δασικών πυρκαγιών πριν καν τελειώσει ο χειμώνας, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, όσον αφορά την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, να αντιμετωπίσει τη νέα θερινή αντιπυρική περίοδο.

Είναι πλέον παράδοση, κάθε χρόνο, η Ένωσή μας να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, η Κυβέρνηση να αδιαφορεί και μετά το καλοκαίρι, η Χώρα να μετράει τις πληγές της.

Και φέτος, ενώ έχετε ξεπεράσει το «δις εξαμαρτείν», υπουργεύοντας για τρίτη φορά το Υπουργείο μας η κατάσταση ολισθαίνει με μεγάλη ταχύτητα προς το χειρότερο.

Η λίστα των προβλημάτων που σας είχαμε δώσει το 2003 και το 2010 όταν αποχωρούσατε από το τιμόνι του Υπουργείου μας μεγεθύνθηκε.

Αν και κατανοούμε τις επιτακτικές ανάγκες του προεκλογικού σας αγώνα και το «διάβασμα» των νέων μνημονίων που επικρέμονται επί της κεφαλής μας, σας ενημερώνουμε, για μια ακόμα φορά δημόσια, ότι η αντιπυρική περίοδος δεν αναβάλλεται και οι κάθε είδους απειλές που μπορεί να στοχεύσουν την πολιτική προστασία της χώρας, δεν ανακόπτονται από τους προεκλογικούς λόγους και την προσδοκία ψηφοσυλλογής...
 

Έκθεση σοκ για "μαχαίρι" στο Δημόσιο

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Για διάλυση και αναδιάρθρωση εκατοντάδων φορέων του δημοσίου -με την επόμενη κυβέρνηση να πρέπει να πάρει άμεσα κρίσιμες αποφάσεις για εκατοντάδες επιχειρήσεις που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που λειτουργούν μεγάλα μέρη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας- κάνει λόγο η "Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων-Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου".
Η έκθεση των συμβούλων του Δημοσίου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και παραγγέλθηκε για τον σκοπό αυτό υπό την πίεση των επιταγών της τρόικας για την αναμόρφωση του ελληνικού κράτους, προσβλέπει σε καταργήσεις εταιρειών-ορόσημων αλλά και αγνώστων οργανισμών που απορροφούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και συγχωνεύσεις άλλων σημαντικών και μη φορέων.
Διαβάστε περισσότερα στο www.capital.gr