Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

28/7/13

ΣΑΜΟΣ - ΧΙΟΣ - ΡΟΔΟΣ

Πράξεις τεχνικής φωτιάς στους πλέον τουριστικούς περιορισμούς της χώρας μας.

Πριν καθαρίσουν οι καπνοί από την πυρκαγιά  στη Σάμο, που όπως φαίνεται προκλήθηκε από "μη νομίμους  επισκέπτες" στη χώρα μας, την '''καταστροφική  επίσκεψη της φωτιάς " δέχτηκαν άλλα δύο ακριτικά νησιά του Αιγαίου μας, η Χίος και Ρόδος.
Πανέμορφα νησιά και τα δύο, δεσπόζουν στην οριογραμμή με τη "γείτονα χώρα", και με το φυσικό τους κάλλος, προσελκύουν διεθνή τουριστικό ρεύμα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σαφώς και βρισκόμαστε στην κορυφαία  στιγμή της τουριστικής περιόδου και επίσης να σημειώσουμε, ότι  το στοίχημα της  φετινής επιτυχίας του τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, τέθηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, ως εθνικός στόχος, δείγμα έστω και δειλά- δειλά πρώτης ανάπτυξης.

Η εκδήλωση των πυρκαγιών  και στα τρία νησιά, πέρα από την έκβαση των όποιων προανακριτικών διαδικασιών για την ανεύρεση των υπαιτίων, ως πράξη αποτελεί επαχθέστατο έγκλημα "πατριωτικής σημασίας" και ως τέτοιο πρέπει να διερευνηθεί εξαντλητικά και εξονυχιστικά προς κάθε κατεύθυνση.

Οι φλόγες που κατατρώγουν το φυσικό πλούτο και πολλές φορές όχι μόνο, στα τρία ακριτικά νησιά μας, αποτελούν συνάμα και  "εχθρική πράξη" λόγω του ιδιαιτέρου χαρακτήρα τους, ως γεωστρατηγικά σημεία  της πατρίδας μας.