Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/7/11

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Ψηλά έχει θέση στην αντζέντα των πολιτικών θεμάτων του Προέδρου της Ν.Δ. και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της "πυροπροστασίας".

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ομιλίας του, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας:

"Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η κρίση έχει βαριές συνέπειες. Αλλά - πώς να το κάνουμε; - η πυροπροστασία πρέπει να εξαιρεθεί από την λιτότητα!
Η Ελλάδα πληρώνει κάθε χρόνο βαρύ τίμημα από τις πυρκαγιές. Αν δεν καταβάλουμε τα ελάχιστα για την πυροπροστασία, θα μας κοστίσει πανάκριβα η πύρινη καταστροφή. Και μερικά πράγματα δεν μετριούνται μόνο με χρήματα.
Αυτό δεν είναι διαπίστωση. Είναι προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Που είναι «ακριβή στα πίτουρα» των ΜΚΟ και «φτηνή στ’ αλεύρια» της πυροπροστασίας."
Αναρτήθηκε από . στις 3:19 π.μ.

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ


Όπως είναι γνωστό η ομάδα ¨Ηφαιστος". οι δίκυκλες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ξενίνησαν πέρσι, στην αντιπυρική περίοδο του 2010. Σε σχετικό απόσπασμα ομιλίας του κ.Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, μαθαίνουμε όμως ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά :
"Να σημειώσω εδώ, ότι κυρίως στον τομέα της πρόληψης υπάρχει για πρώτη φορά φέτος η ειδική ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που είναι δίκυκλη μηχανοκίνητη ομάδα πυροσβεστών με προληπτική παρουσία σε δασικές περιοχές. Νομίζουμε ότι θα έχει μία ιδιαίτερα συμβολή και χρησιμότητα στον έγκαιρο εντοπισμό των φαινομένων." (ομιλία κ.Υφυπουργού στη Βουλή,http://www.mothonas.gr/el/article_groups/26/articles/730-)

Διπλά γενέθλια...

ΟΣΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ


Απόσπασμα από την ομιλία στη Βουλή (ανάρτηση 11-7-2011) του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Εμ.Όθωνα.:


"Έχουμε λοιπόν, τη δυνατότητα να επαναλάβουμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ως Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά μια σειρά απαντήσεων, οι οποίες παρότι έχουν δοθεί –μάλιστα, πρόσφατα συζητήσαμε επίκαιρη επερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα θέματα αυτά- κάποιοι, όχι τόσο καλόπιστα όσο ο συνάδελφος, αλλά μη μπορώντας να υποκρύψουν τις προσωπικές, συνδικαλιστικές ή δυστυχώς και κομματικές τους σκοπιμότητες, χρησιμοποιούν αυτό το θέμα.

Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο νομίζω ότι έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και το οποίο πρέπει να τυγχάνει μιας υπεύθυνης αντιμετώπισης από όλους. Δεν πρέπει κάποιοι να επενδύουν σε ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές, ούτως ώστε να εμφανιστούν ως δικαιωμένοι ή ως μάντεις επερχόμενων κακών. Εμείς εξαντλούμε κάθε προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες –στο βαθμό αυτό που μπορεί να επιτευχθεί- να συμβούν."

Στην εποχή της… «Πράσινης Ανάπτυξης» - ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΑΣΗ, «ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ»;



Οι φετινές δασικές πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και - όπως φαίνεται από δηλώσεις και ανακοινώσεις των αρμοδίων - ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες, πλέον, ανάγκες δασοπροστασίας.

•Οι τεράστιες καθυστερήσεις και παραλείψεις στις απαιτούμενες ενέργειες, που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, οδηγούν σήμερα σε ελλείψεις στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στη συντήρηση και αξιοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και σε υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που παρουσιάζεται μειωμένο σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κόμματος των "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ- ΠΡΑΣΙΝΩΝ"

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!!!

Όλα μπορούσαμε να τα περιμένουμε, όχι όμως κι αυτό. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε να διεξάγεται έρευνα σχετικά με υπόθεση ... νόθευσης (!!!) καυσίμων σε δεξαμενές υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος.

διαβάστε περισσότερα