Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

10/1/10

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ!

Ρεπορταζ από τον Εθελοντή ΠυροσβέστηΒασίλη Τσούγκαρη
tsougarisgnomi@gmail.com



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/1/2010 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρας η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής του 4χ4 Πυροσβεστικού οχήματος το οποίο είναι ακόμα μια δωρεά της Εθνικής Δωρήτριας Παναγιώτας Σταμπουλή προς το Πυροσβεστικό Σώμα (μάλιστα ακούστηκε ότι εδώ κλείνει ο κύκλος των δωρεών προς την πυροσβεστική, παρόλο που είχε συζητηθεί πρόσφατα και νέα(!) δωρεά προκειμένου να καλυφτούν βασικές ελλείψεις της υπηρεσίας, κάτι που ξάφνιασε πολύ κόσμο).
Πολύς ο απλός κόσμος, αλλά και οι επίσημοι που ήρθαν για να τιμήσουν τη δασκάλα της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, τη δασκάλα του ΗΘΟΥΣ.
Η Τελετή θα γινόταν αρχικά παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, κάτι που σχεδιαζόταν από τον ίδιο με τον βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα, σε συνεργασία με την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Η βομβιστική επίθεση του Σαββατόβραδου έξω από το Κοινοβούλιο όμως, ανάγκασε τον Υφυπουργό να φύγει νωρίς το πρωί για Αθήνα προκειμένου να πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Υπουργείο.
Έστειλε όμως τον Διευθυντή του γραφείου του Σταμάτη Εμμανουηλίδη, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Υφυπουργό τιμώντας με Αναμνηστική Πλακέτα τη Δωρήτρια.

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κκ Νικόδημο στο προαύλιο του σχολείου όπου και βρισκόταν το καινούργιο όχημα.
Αμέσως μετά όλος ο κόσμος μπήκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου και ακολουθησαν οι χαιρετισμοί από τους επισήμους καθώς και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων και των αναμνηστικών πλακετών προς την Δωρήτρια.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:
Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης, οι τρεις Αντιδήμαρχοι Κασσάνδρας (Παπαδοπούλου, Σπανός, Χατζηβασιλείου), ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ.Σαββίδης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ Χαλκιδικής Θ. Νικολαιδης, ο Αντινομάρχης Δ. Τζηρίτης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ελένη Τριανταφύλλου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, η Προϊσταμένη του 3ου Γραφείου Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εκπρόσωπος του Υφυπουργού Σταμάτης Εμμανουηλιδης, οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας και Γιώργος Βαγιωνάς,
Ο Αντιπρόεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εθελοντων Πυροσβεστων Π.Σ Ψαρόπουλος Αθανάσιος, ο Γενικος Γραμματέας Δημήτριος Ζέρβας, το Δ.Σ της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ Χαλκιδικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματεας του Σωματείου Συμβασιουχων Πυροσβεσης – Διασωσης χαλκιδικης, ο Διοικητης Περιφερειας Πυροσβεστικων Υπηρεσιων Κεντρικης Μακεδονιας Υποστρατηγος Κωνσταντινος Κεσαπίδης εκπροσωπώντας τον Αρχηγό, ο Διοικητής Π.Υ Πολυγύρου Δημήτριος Ζάχος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, και πλήθος κόσμου.
Ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης αν και ήθελε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, δεν πρόλαβε λόγο του ότι η πτήση του από Αθήνα έφτασε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.
Στο χαιρετισμό τους όλοι οι Επίσημοι εξήραν το έργο της Παναγιώτας Σταμπουλή και ευχηθήκαν να βρεθούν πολλοί «μιμητές» της.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμος Κασσάνδρας έδωσε δεξίωση προς τιμή των καλεσμένων.