Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/4/12

Τι θα ψηφίσουν οι στρατιωτικοί,που πλέον δεν είναι "δεδομένοι";

Είναι ίσως η πρώτη φορά από το 1974 που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των στρατιωτικών οι οποίοι ως γνωστόν κάθε άλλο παρά λίγοι είναι.Αντιθέτως.

Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί από κάποια δημοσκόπηση,αλλά θα είχε ενδιαφέρον να υπήρχε. Κι αυτό γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που τα στελέχη των ΕΔ όχι μόνο αισθάνονται αλλά και είναι απαξιωμένα από τα κόμματα και ειδικά τα δύο κόμματα εξουσίας.

Οι στρατιωτικοί υπήρξαν θύματα άγριας επίθεσης από τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό το Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν οι πρώτοι που ένοιωσαν τη θηλιά των οικονομικών μέτρων να τους πνίγει. Ήταν το “πειραματόζωο” το οποίο οι κυβερνώντες γνώριζαν ότι δεν έχει δυνατότητα οποιασδήποτε αντίδρασης. Και το “πείραμα” δεν αφορούσε μόνο στις περικοπές. Είχε να κάνει και με τις “ψυχολογικές επιχειρήσεις” της κυβέρνησης που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.Οι στρατιωτικοί παρουσιάστηκαν ως ...προνομιούχοι,μετά ως ...αυτιστικοί και αντιπαραγωγικοί και τέλος ως επίδοξοι πραξικοπηματίες!

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο στο  http://www.onalert.gr

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ


Παραμονές της Ανάστασης, με ευχάριστη έκπληξη ακούσαμε την είδηση ότι η ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. επισκέφθηκε τον  Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και  ανακοίνωσε  την παράδοση μεγάλης ποσότητα τροφίμων  στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Πρωτοβουλία που το κόστος της,υποθέσαμε ότι θα προερχόταν είτε από τα προσωπικά βαλάντια της ηγεσίας, ή από το δημόσιο κορβανά του ΥΠΡΟΠΟ.

Διαβάζοντας όμως την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Π.Σ. διαβάζουμε "Τα δύο Σώματα Ασφάλειας συνέλεξαν συνολικά 4 τόνους τρόφιμα, από 2 το καθένα, από πόρους που προέκυψαν από τις εισφορές των στελεχών στις λέσχες σίτισης του προσωπικού, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα στις αποθήκες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών."

Μεθερμηνευόμενον ότι για το Π.Σ. το ποσό αντλήθηκε από το λογαριασμό Λεσχών (Κ.Ψ), όπου μαζεύεται ευρώ - ευρώ το κέρδος από την καθημερινότητα του συναδέλφου.

Τέλος πάντων, μέρες που ναι, να μην το τραβήξουμε, με πως, γιατί, κ.λ.π. αλλά σε κάθε περίπτωση με ξένο κόλλυβο, όπως λέει και ο λαός...

Επίσης περιμένουμε τις επόμενες μέρες την ίδια πρωτοβουλία, να λάβει η ηγεσία του ΥΠΡΟΠΟ για τις φαμίλιες των αναξιοπαθούντων ένστολων συναδέλφων...

Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται... μετά την κάλπη

Μπορεί να γίνεται διαγωνισμός... μειώσεων μισθών και παροχών, όμως ως χώρα έχουμε υπογράψει το μνημόνιο και έτσι μόνο με βάση την περικοπή δαπανών 2,06 δισεκατομμυρίων που πρέπει να γίνει ως τον Ιούνιο στο δημόσιο έρχονται και απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Δεν είναι μόνο τα ειδικά μισθολόγια, άλλωστε το ποσό που εξοικονομείται είναι μικρό. Η χώρα, η νέα κυβέρνηση πρέπει εκτός απ' τη μείωση δαπανών υπουργείων, υπηρεσιών και οργανισμών θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα δισεκατομμύριο από μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα, στοχευμένα, σε υψηλόμισθους ή οριζόντια που θα αφορά όλους.
Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εμιωθεί και το κράτος με τις καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών που θα φέρει και τη μείωση των θέσεων, δηλαδή τις απολύσεις, καθώς οι αποχωρήσεις δεν αρκούν υπό την έννοια ότι ο συνταξιοδοτούμενος και πάλι αμείβεται από το κράτος.

Από που θα κοπούν τα 2 δισεκατομμύρια.
Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ένα νέο ιστολόγιο ξεκίνησε το ταξίδι του στο ιντερνετικό κόσμο
Το ιστολόγιο επιμελείται το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας. Φιλοξενεί ανακοινώσεις των σωματείων των ενστόλων καθώς και επώνυμες παρεμβάσεις εργαζομένων του χώρου.
Παρουσιάζει τις απόψεις, τις θέσεις και την δράση του ΣΥΝ για το πεδίο της ασφάλειας, πολιτικής προστασίας και άμυνας, καθώς και ειδήσεις, σχόλια και άρθρα για την οικονομία την κοινωνία την πολιτική και τον συνδικαλισμό.
Το ιστολόγιο βρίσκεται στη διεύθυνση http://enstoloisyn.blogspot.com/ και η διέυθυνση της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας είναι  enstoloi@syn.gr