Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

6/11/11

Γιατί κλαις, Πρόεδρε;

της Νίνας Γεωργιάδου

Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

28 Οκτώβρη 2011

Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.

ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.

Στην τελετή παράδοσης της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων», «Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα

Με το πενάκι του Σπ.Μουρατίδη


ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Του Περιφερειακού Εκπροσώπου Α/ξκων Κρήτης στην Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Παπαλεωνίδα Νικολάου

Τι και αν η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα του συνόλου των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, τι και αν η περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα του κοινωνικού βίου τους ακουμπάει , αυτοί δεν πτοούνται και προσφέρουν απλόχερα και με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα και με πάθος.
Τα παραπάνω καταδεικνύονται καθημερινώς από την δράση όλων των Πυροσβεστών του τόπου μας που στις δύσκολες αυτές εποχές βάζουν στην άκρη τα προβλήματα τους και συμβάλουν στην ανακούφιση των πολιτών. Επιστέγασμα των άκνοων αυτών προσπαθειών είναι και η πρόσφατη αναγνώριση του έργου τους από την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που απένειμε ηθικές αμοιβές σε Πυροσβέστες για τις εξαίρετες πράξεις τους.
Συγκεκριμένα Τιμήθηκαν με την ηθική αμοιβή της Ευαρέσκειας οι παρακάτω Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι: Αρχιπυροσβέστης Δοκιμάκης Ιωάννης, Αρχιπυροσβέστης Ρομπολάκης Ανδρέας, και Αρχιπυροσβέστης Κουτσοκολάκης Κων/νος υπηρετούντες στην Δ.Π.Υ Χανίων καθώς και οι Αρχιπυροσβέστης Αμπαρτζάκης Γεώργιος, Αρχιπυροσβέστης Μπελενιώτης Γεώργιος, Αρχιπυροσβέστης Λυρατζάκης Θεοχάρης, Αρχιπυροσβέστης Χαλκιαδάκης Αντώνιος, Πυροσβέστης Κυριακάκης Αντώνιος και Εθελοντής Πυροσβέστης Πεχυνάκης Σταύρος υπηρετούντες στην 3η Ε.Μ.Α.Κ Κρήτης γιατί την 11 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης τριών εγκλωβισμένων συμπολιτών μας στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου των Ανωγείων δείχνοντας εξαιρετική γενναιότητα, υπομονή, επιμονή, και καρτερία αφού ενεργούσαν κάτω από σφοδρή χιονοθύελλα με πολικές θερμοκρασίες, μηδενική ορατότητα, με μεγάλο όγκο χιονιού που άλλαζε τελείως το ανάγλυφο της περιοχής και εξαφάνιζε κάθε είδους δρόμο θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια.
Τέλος ιδιαιτέρως τιμήθηκε με την ηθική αμοιβή της Εύφημης Μνείας ο Υποπυραγός Καλογιαννάκης Σταύρος υπηρετών στην 3η Ε.Μ.Α.Κ Κρήτης διότι την 11 Δεκεμβρίου 2010 διέκοψε άμεσα και αυτοβούλως την κανονική του άδεια, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι συνάδελφοί του επιχειρούσαν σε συμβάν διάσωσης τριών εγκλωβισμένων πολιτών στα Ανώγεια, και ηγήθηκε της δεύτερης ομάδας διάσωσης.
Συγχαρητήρια σε όλους τους παραπάνω συναδέλφους και πάντοτε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην υπηρεσία των πολιτών. Επειδή όμως τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν γίνεται τυχαία η παραπάνω αναγνώριση του έργου των Πυροσβεστών του νησιού μας από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος έγινε μετά από οικεία πρόταση του νυν Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχου Τρυγώνη Νικολάου , αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και ο ίδιος την αυτοθυσία των συναδέλφων του.

ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ..


Τώρα πλέον είμαστε όλοι εμείς, οι "μη προνομιούχοι" αυτής της χώρας, πιό ευτυχισμένοι και πιό γαλήνιοι.
Ο πρωθυπουργός μας και η κυβέρνηση, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε την επόμενη μέρα να ξεκινήσει διαδικασία να βρεθεί άλλος πρωθυπουργός, ο οποίος θα σχηματίσει άλλη κυβέρνηση, ευρύτατης αποδοχής, που να υπογράψει το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τους διεθνείς κηδεμόνες μας.
Από τη νέα αυτή εμπνευσμένη πολιτική πρωτοβουλία, όλοι μας πλέον είναι αλήθεια ότι είμαστε ενθουσιασμένοι και αναπαυμένοι, είδαμε ότι κατά το "λεφτά υπάρχουν", ότι "πολιτικές υπάρχουν".

διαβάστε την ανάρτηση του Ταμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, Ιωάννη Σταμούλη