Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/5/12

ΠΕΡΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

αλιευμένο από το facebook

ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Την αφορμή για τις παρακάνω σκέψεις μου τις έδωσε ένας καλός φίλος, ο Κώστας ο Ήσυχος, χρόνια  μαχητικός συνδικαλιστής στην Ο.Α.  και τώρα  υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ που μου μετέφερε την παρακάτω ιστορία:
«Στην Ουρουγουάη την περίοδο της φρενίτιδας των ιδιωτικοποιήσεων, 1999-2002, όπου το Δ.Ν.Τ, επέβαλε με την απόλυτη σύμφωνη γνώμη της συντηρητικής κυβέρνησης Μπλάνκο ( 1999), την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρίας ύδρευσης αλλά και ολοκλήρου του υδροφόρου ορίζοντα της χώρας.
 Στην πόλη Μαλδονάδο, το 1998, κοντά στην πρωτεύουσα Μοντεβιδέο, το δημοτικό σχολείο της,  έμεινε χωρίς νερό για 9 μήνες, με μολύνσεις και αρρώστιες να θερίζουν τους μικρούς μαθητές, μιας και  το υπουργείο παιδείας αδυνατούσε να εξοφλήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς της ιδιωτικής εταιρίας ύδρευσης.
Ο επικεφαλής αξιωματικός της γειτονικής στο σχολείο, τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πήρε την πρωτοβουλία και με «παράνομη» ύδρευση από τον πυροσβεστικό σταθμό, προμήθευε με νερό στο γειτονικό σχολείο.
Όταν η ιδιωτική εταιρία διαπίστωσε την «παρανομία» ο συγκεκριμένος αξιωματικός, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αποτάχτηκε από το σώμα, και αφού δεν είχε να πληρώσει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, οδηγήθηκε στην φυλακή.
 

Νέο πυροσβεστικό ιστολόγιο

 Ένα  νέο ιστολόγιο του πυροσβεστικού χώρου, στη διέυθυνση 
pyrosvestes-anexartitoi.blogspot.com     ανέβηκε στη μπλογκόσφαιρα.

Σκοπό έχει την εναμέρωση των συναδέλφων - μελών της Ε.Υ.Π.Σ.Κ.Μακεδονίας,  σχετικά με τις εκλογές του σωματείου τους.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ www.poeyps.gr,

Καλοσωρίζουμε την νέα ηλεκτρονική σελίδα της ΠΟΕΥΠΣ  www.poeyps.gr
 

ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Με πολλές ελλείψεις κυρίως προσωπικού θα κληθούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν από την 1η Ιουνίου στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, όπου ζητούμενο είναι η προστασία του δασικού μας πλούτου.  Η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία και η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, αφήνει απροστάτευτα τα δάση αφού, εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη των εποχιακών πυροσβεστικών, συνολικά 1.300 ατόμων σε όλη την Ελλάδα. Όπως είναι φυσικό ελλείψεις δημιουργούνται και στις πυροσβεστικές υπηρεσίες όλου του νομού Ροδόπης, με τους διοικητές κυριολεκτικά να καλούνται να λύσουν γρίφους στην προσπάθεια τους να στελεχώσουν κατάλληλα τις υπηρεσίες, τις περιπολίες και τα πυροφυλάκια.

διαβάστε περισσότερα