Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/11/10

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Έχει τεθεί στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δυστυχώς η πρώτη ανάγνωση δείχνει, αναφορικά με τα "πυροσβεστικά θέματα" προχειρότητα και αποσπασματικότητα. Επίσης στα ένα με δύο θετικά του ν/σ, δεν περιλαμβάνεται το πυροσβεστικό προσωπικό. Ήδη η ΕΑΠΣ προχωράει σε αναλυτική επεξεργασία των προωθούμενων διατάξεων

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων


Μετά παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος για τη σύνταξη, ανασύνταξη, επεξεργασία και επάλληλες αλλαγές στο σχέδιο του πολυδιαφημισμένου νόμου, που αφορά στην εξέλιξη και στην ιεραρχία των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδείχθηκε δυστυχώς για άλλη μία φορά και αναμφίβολα γίνεται παραδεκτό από το σύνολο των ενδιαφερομένων στελεχών ότι, ακόμη και για τα σοβαρά θέματα που αφορούν στην σταδιοδρομική τους ανέλιξη, μέσα από την αρετή και την αξία του καθενός, υιοθετούνται θέσεις και θεσπίζονται κανόνες, όχι από υπηρεσιακά όργανα χαμηλής μορφωτικής στάθμης, αλλά ατυχώς από πληθώρα διανοουμένων, οι οποίοι ναι μεν θεωρούνται εξειδικευμένοι και με αυξημένη την αντιληπτική τους ικανότητα και την αφομοιωτική τους δυνατότητα, κατέχοντες υψηλές θέσεις, πλην όμως απερίσκεπτα, χωρίς προβληματισμό και τελείως αφιλοσόφητα, παίρνουν ή εισηγούνται αποφάσεις, οι οποίες κατά κανόνα μπορούν να χαρακτηριστούν πρόχειρες, ελαττωματικές και ελλειμματικές, που οδηγούν συνήθως σε αποτελέσματα μη εξυπηρετούντα συνδυαστικά τους κοινούς σκοπούς, τόσο των στελεχών, όσο και της ίδιας της Υπηρεσίας.

εμπρηστής - βομβιστής - τρομοκράτης:



Οι ''Εμπρηστικές Οργανώσεις'', την 10ετία (2000-2009), ευθύνονται, κατά μέσο όρο, ανά έτος, για (463) περίπου εμπρηστικές επιθέσεις, έναντι (169) της προηγούμενης 10ετίας (1990-1999).


Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Διαβάστε το άρθρο του Σταμούλη Ιωάννη γιά τη βιβλιοθήκη του Πυροσβεστικού Μουσείου, στο περιοδικό "Πυροσβεστική Επιθεώρηση"